TÄMÄN VUODEN TEEMANA ON KASVIKSET.

KISAPAIKKANA TOIMII : TURUN AALTO YÖKERHO

PÄIVÄMÄÄRÄ: 15.1.2018

OVET AUKEAA KLO: 19.00

FINAALIIN VALITAAN 8 KILPAILIJAA

 

Kilpailu on avoin kaikille FBSK:n jäsenille,

aktiivitestin  läpäisseet oppilasjäsenet ovat myös oikeutettuja osallistumaan.


RESEPTIN VIIMEINEN PALAUTUSPÄIVÄ ON: 20.12.2017

osoitteeseen: alina@fbsk.fi

lisäkysymykset saa laittaa samaan osoitteeseen.

Kilpailun säännöt >>

HUOMIOI ETTÄ RESESPTIT PALAUTETAAN VAIN LIITTEENÄ OLEVAA RESEPTIKAAVAA KÄYTTÄEN.

  File Modified
PDF File FT-IBA.pdf 07.11.2017 by Webmaster
PDF File TASTING FORM.pdf 07.11.2017 by Webmaster
PDF File Technical Form.pdf 07.11.2017 by Webmaster
PDF File TrophiesRules&Regulations.pdf 07.11.2017 by Webmaster


KILPAILUN SÄÄNNÖT 

 

1 § Kilpailun järjestää F.B.S.K. ry. Kilpailun voittaja edustaa Suomea pro sarjassa  26.3.2018

Ranskassa Normandiassa järjestettävässä kansainvälisessä calvados-tuottajien drinkkikilpailussa

Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2018.

 

2 § Kilpailua johtaa ja valvoo kilpailutoimikunta, joka samalla toimii kilpailujen ylituomaristona.

Ylituomariston päätöstä vastaan ei voi protestoida.

 

3 § Kukin kilpailija suunnittelee yhden calvados-pohjaisen juomasekoituksen, joka voi kuulua

seuraaviin kategorioihin; LONG DRINK (12-15 cl) tai SHORT DRINK

(7-9 cl); before- tai after dinner.

 

Vuoden 2018-kilpailun teemana on KASVIKSET.

 

Kilpailijan tehtävänä on suunnitella ja luoda calvados-pohjainen juomasekoitus, johon hän on

saanut innoituksensa tämän vuoden teemasta jonka juuret ovat hedelmällisessä maaperässä.

Reseptissä tulee olla vähintään yksi kasvis.

 

Lue huolellisesti nämä suomenkieliset kilpailun säännöt sekä liitteenä oleva Rules and

Regulations -tiedosto, jossa on myös tarkemmat ohjeet ja luonnehdinnat (sivu 3) tämän vuoden

kasvisteemaan liittyen.

 

 

Kunkin kilpailijan tulee esitellä ja perustella kilpailun alussa suullisesti englannin kielellä

valintansa ja luomansa juomasekoituksen idean sekä erityispiirteet (noin 2 minuuttia).

Suullinen esitys on myös arviointikohde.

 

4 § Sekoituksiin käytettävän alkoholin määrä voi olla maksimissaan 7 cl, josta tulee olla vähintään      

3cl calvadosta, juoma ei saa sisältää muita perus väkeviä alkoholeja kuten Viski, Vodka, Gini, Rommi,  yms. Nämä ovat siis kielettyjä.

 

Kilpailijan voi käyttää reseptissään mitä tahansa calvadosta Alkon valikoimasta ja FBSK:n

laatimasta maahantuojien listauksesta. Kilpailijan tulee mainita ko. calvados reseptissään ja tuoda

se mukanaan karsintakilpailuun. Pullo saa olla avattu.

 

5 § Kilpailuissa voidaan käyttää myös itse tehtyjä aineosia (esim. siirapit jne.). Jokainen kilpailija on

velvollinen itse hankkimaan kaikki alkoholit ja alkoholittomat ainesosat sekä koristeet kisapaikalle.

 

6 § Kilpailijan tulee hankkia kilpailussa käyttämänsä lasit itse ja tuoda ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

7 § Kilpailija on velvollinen huolehtimaan siitä, että hänen juomasekoituksensa ei ole nimeltään tai

sisällöltään identtinen minkään kansainvälisesti yleisesti tunnetun tai aikaisemmin

drinkkikilpailuun osallistuneen reseptin kanssa.

 

8 § Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl).

 

9 § Sekoitus ei saa sisältää enempää kuin kuutta ainesosaa. Ns. dashit ja dropit, joita käytetään

sekoituksen maustamiseen sekä juoman joukkoon laitetut/murskatut hedelmät, siirapit, sokerit jne.

on sisällytettävä em. ainesosamäärään.

 

10 § Koristeiden on oltava syötäviä. Valmisteluaika on 15 minuuttia. Koristeen saa sijoittaa ainoastaan

lasiin ja niiden on pysyttävä lasissa tarjoilijan kantoaikana tuomaristolle.

 

11 § Kaikilla kilpailijoilla pitää olla kilpailussa riittävästi koristeita, alkoholeja ja alkoholittomia

aineosia vähintään neljään drinkkiin.

 

12 § Jokaisen osallistujan on itse valmistettava drinkkinsä.

 

13 § Kilpailijat  tuo kilpailuun omat valmistusvälineensä. Kilpailija on velvollinen

käyttämään virallisia mittavälineitä ja tuomaan ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

14 § Kilpailuaika on pitkälle juomalle 7 minuuttia ja lyhyelle juomalle 5 minuuttia, jonka aikana

tehdään neljä kilpailudrinkkiä. Yliajasta sakotetaan piste kultakin alkavalta 30 sekunnilta.

 

15 § Kilpailussa arvostellaan drinkin maku/jälkimaku (35 p), aromi (10 p), ulkonäkö (25 p) ja

valmistustekniikka sekä kilpailijan suullinen esitys (yht. 15 p )

mikäli lopullisissa tuloksissa tulee tasapisteitä, ratkaisee ensisijaisesti drinkin 1) maku-, 2) ulkonäkö-, 3)

aromi-, 4) tekniikkapisteet.

 

Onnea Kisaan.

F.B.S.K.:n (Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry) virallinen verkkosivu.