Helsinki Grand Cocktail

 

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry eli FBSK ry tuo kuluttajille uuden laadukkaan cocktail-tapahtuman syyskuussa Helsinkiin. Grand Cocktail Helsinki -tapahtuma tuo yhteen laadukkaat cocktailit, mielenkiintoiset baarimestarien kilpailut sekä alan vaikuttajat hyvien juomien ystävien ulottuville. Baarimestari haluavat tarjota sellaisen kokemuksen, joka ei hetkessä unohdu! 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa on mahdollista maistaa cocktail-uutuuksia ja saada tietoa alan uusimmista trendeistä. Uutena kilpailuna tapahtumassa on mielenkiintoinen Vuoden Baarimestari-kilpailu sekä taidokas ja kuluttajia aina kiinnostava Baltic Flair Championchip -kisa. 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtuman kautta FBSK:n baarimestarit haluavat kehittää cocktail-kulttuuria ja panostaa yhteistyökumppaneiden kanssa cocktailien tutustuttamiseen nimenomaan kuluttajille. 

 

Tapahtuma on yksipäiväinen, 21.9. klo 16-23. Drinkit myydään drinkkilipuilla ja anniskeltavat juomat ovat nk. puolikkaita annoksia. 

 

Huom! Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 16.00-22.00!


 

PRO2019 -kilpailu

Rautainen jengi

Timanttinen tiimi

Maailman paras pomo

Työkaveri, josta et luopuisi

Yhteisö joka välittää sinusta aidosti ja oikeasti?


Oletko sinä jo huomannut, että PRO2019 -kilpailu on käynnissä? Nyt on juuri se aika vuodesta kun jokainen tutkailee omaa lähipiiriään, ja miettii keitä kehuisi, kannustaisi ja palkitsisi. 

PRO-tunnustuspalkinto ansaitaan hyvin tehdystä työstä, todistuksia ei kysellä ja omat joukot ehdottavat palkittavia omasta työyhteisöstään tai toimintaympäristöstään. Tässä kilpailussa ammattitaito ja asenne ovat nyt suurennuslasin alla.

 

• • •

Ehdokas omasta työyhteisöstä on jännä juttu! Ensin puuhaillaan vähän selän takana, sitten ehdokkaalle ehkä jo kerrotaan asiasta, ja sitten rekrytoidaan lisää puolesta puhujia. Hyvät perustelut ja kannatusjoukot ovat valttikortteja ehdokkaan vauhdittamisessa kohti finaalia. Jos ja kun finaalipaikka saavutetaan, on riemu ylimmillään. Nyt koko työyhteisö saa reilusti julkisuutta, ja paikka maan kolmen parhaan jengissä on saavutettu. Matka kohti voittoa on maaliviivalla, ja loppukiriä seurataan sitten joukolla paikan päällä gaalassa tai sähköisten kanavien äärellä. Jotkut jo miettivät mitä juhlaan pukisi päälleen.

Huikea reissu edessä - olettehan mukana? Ehdokkaita nimetään lokakuun 1. päivään asti, ja palkintoja jaetaan viidessätoista eri sarjassa. 

Toimi näin: mene sivulle https://propalkinnot.fi/ehdota -> valitse sarja, kerro ehdokkaasi nimi ja työpaikka, sekä mahdollisimman mainiot ja laadukkaat perustelut! Voit myös kerätä nimilistan ehdokkaasi taakse ja toimittaa sen suoraan meille sähköpostitse nina.harlin@aromilehti.fi.

• • •

Löytyisikö teiltä loistotyyppejä vaikka näihin sarjoihin?

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

 

PRO-patsaan arvoinen asiakaspalvelija on hyvä tyyppi ja taitava työssänsä. Hänellä on kokemusta jo useammasta työpaikasta tai useammalta työvuodelta. Hän on alallensa utelias ja alituiseen kiinnostunut ruoka-alan muutoksista ja trendeistä. Hän tuntee asiakkaidensa tarpeet ja haluaa olla läsnä.

 

Ehdota tässä sarjassa tarjoilijaa, muuta asiakaspalvelijaa, vuokratyöntekijää, ekstraajaa.

 

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ

PRO-palkinnon arvoinen kahvila-ammattilainen tuntee maidot, kahvit, teet, sekä erityisruokavalioiden vaateet. Kahvila-alan ammattilainen seuraa vallitsevia trendejä, tarttuu uteliaasti uudistuksiin ja kehittää itseänsä koulutuksilla. Hänellä on kokemusta useasta työpaikasta, tai useammalta työvuodelta. Hän tietää asenteen ratkaisevan, ja vaalii jokaista kohtaamista iloisella, hyväntahtoisella asenteellaan, tehden kahvihetkestä aina hieman paremman kokemuksen.

Tässä sarjassa palkitaan kahvilan työntekijä, kahvila-ravintolan työntekijä, luotto-ekstraaja. Yksityisen yrityksen, kunnan tai ketjun työntekijä.

 

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ

Ravintolapäällikkö on verbaalinen diplomaatti – tekijä ja näkijä, joka osaa olla ihminen ihmiselle. PRO-palkinnon arvoinen ravintolapäällikkö tuntee alansa kaikki kulmat – sen onnistumiset ja haasteet, uhat ja mahdollisuudet. Palkinnon saavalla ravintolapäälliköllä on pitkä työkokemus alalta, tai vastaavasti näkemystä monista erilaisista paikoista. Hän johtaa salia itsevarmasti ja arvokkaasti, kunnioittaen asiakkaita ja työtovereitaan.

Tämän sarjan palkittava toimii kaupallisen ravintolan salin esimiehenä, ohjaten tarjoilijoiden työtä, asiakaspalvelua ja anniskelua.

 

HOVIMESTARI/SOMMELIER

Sommelierit, sekä hovimestarit ovat perinteikkään palvelukulttuurin taitajia. Asiakaskohtaamisten aatelinen osaa puhua ja nähdä, kuunnellakin. Kokemuksen koulima tilanteenlukija osaa kulkea sulavasti asiakasryhmästä toiseen, palvellen jokaista ihmistä omanlaisena kertomuksenaan. PRO-palkinnon arvoinen sommelier ymmärtää hankintojen ja varaston arvon päälle, vaalien tuotteita niiden säilyvyyttä ymmärtäen.

Ehdota tähän sarjaan avoimen kaupallisen ravintolassa työskentelevä viiniasiantuntija.

 

BAARIMESTARI 

Taitava baarimestari tuntee cocktailit ja tarjoilee ne suuren ammattiylpeytensä siivittämänä. Uusien juomatrendien kasvattaessa kuluttajien tietämystä, sulautuu taitava baarimestari entistä jouhevammin keskusteluun. Juoma-alan huippuosaaja tietää ja tuntee, kehittää uutta ja varioi vanhaa. Hän on kustannustehokas ammattilainen, joka osaa seurata varaston liikkeitä ja myydä sen mukaisesti.

Ehdota tähän sarjaan kaupallisessa ravintolassa työskentelevää baarimestaria.

 

RAVINTOLAN KOKKI

Palkinnon arvoinen ravintolan kokki on mielikuvitukseltaan rikas visionääri, joka tekee ravinnosta taidetta. Uudet trendit ja raaka-aineet pitävät ravintolan kokin mielen vireessä. Vaikka hän tunteekin klassikot, tietää hän myös tien modernimpiin makumaailoihin. PRO-palkinnon arvoinen ravintolan kokki on toiminut työssään jo vähintään viiden vuoden ajan, keräten aineettomaksi pääomakseen suuren määrän tietoa ja tarinoita, sekä niitä makuja, jotka saavat ihmisen palaamaan yhä uudelleen hänen ruoka-annostensa äärelle.

Ehdota palkittavaksi avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä ammattikokki.

 

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI

Keittiöpäällikkö tai -mestari on esikuvallinen suunnannäyttäjä, jolla on tietoa ja taitoa keskustella alan vaikuttajien kanssa muutoksista, sekä niiden kohtaamisesta. Hän tuntee alansa läpikotaisin, siitä luovasti ja intohimoisesti innostuen. PRO-palkinnon arvoinen keittiöpäällikkö tai -mestari on kunnianhimoinen ammattilainen, joka janoaa tietoa ja ymmärrystä alan muutoksiin ja historiaan. Hänellä on vähintään viiden vuoden kokemus alansa johtotehtävistä, sekä kyky käyttää vaalimaansa tietoa käytännön toimissa.

Tässä sarjassa palkitaan avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä keittiömestari tai keittiöpäällikkö.

 

INNOVAATIO

Tässä sarjassa palkitaan toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio. Innovaatio voi olla uusi toimintatapa, selkeälinjainen uudistus, palvelu tai tuote, teknologia tai liikeidea. Se on jotakin uutta ja mullistavaa. PRO-palkinnon arvoisen innovaation takana on idearikas innovaattori, jolla on rohkeutta mahdollistaa muutosta omalla toiminnallaan. 

Ehdota tässä sarjassa henkilöä, tiimiä tai yritystä, joka on muuttanut toimialan tai yhteisön toimintatavan ja idea uusiksi. Innovaatiot ja innovaattorit vievät  foodservice-alaa eteenpäin luoden uutta liiketoimintaa, uusia konsepteja ja uusia ansaintamahdollisuuksia.

VASTUULLISUUS

Vastuullisuus-palkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämisessä horeca-alalla. Vastuullinen ammattilainen näkee työelämän valintojen eettiset ja ekologiset vaikutukset. Hän ymmärtää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden käsitteet hyvin laajaalaisesti, tuoden tietonsa myös käytäntöön. Millaisia valintoja meidän kannattaa työssämme tehdä? Oli kyse sitten luomutuotteiden käytöstä, lähituotetun ruoan suosimisesta, tuotantoeläinten olojen kohentamisesta, energiatehokkuuden vaalimisesta tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, vastuullinen tekijä löytää tien toimia oikein.

Ammattikeittiön, ravintolan tai kahvilan toimija, joka edistää erityisellä tavalla vastuullisia työtapoja omalla toimialallaan. Henkilö tai tiimi, joka edistää ekologisuutta, eettisyyttä ja kestävää kehitystä horeca-alalla.

Tarkemmat tiedot sarjoista löydät tästä.

Usein kysyttyä PRO-tunnustuspalkinnoista.

Aiemmin palkitut henkilöt 2003-2018.

Nimeä ehdokkaasi täältä propalkinnot.fi/ehdota/

Lippuja PRO-gaalaan saat varattua täältä.

Lisätietoja: Nina Harlin 0400-629400, nina.harlin@aromilehti.fi

PS. Ehdokkaan taakse kannattaa kerätä nimilista, voitte toimittaa sen tänne.