TÄMÄN VUODEN 2019 TEEMANA ON TEHDÄ RAUHAN JUOMA
Rauhan juoma kuvastaa yhteisöllisyyttä, hyvää energiaa ja hyviä rakkaus tai ystävyys välejä joita ylläpidetään luottamuksen, kunnioituksen ja ystävällisyyden pohjalta.
Juoma voi kuvastaa voittoa, periksi antamattomuutta sekä ihmisarvoja kunnioittavaa sanomaa.
Rauha voi juomassasi tarkoittaa: Universaalista arvoa, sitoutumista, mielen tilaa, harmoniaa tai balanssia.
Sinä päätät, kunhan kerrot minkä pohjalta olet inspiraatiosi Rauhan juomaan valinnut.
KISAT JÄRJESTETÄÄN TÄNÄVUONNA MATKAMESSUJEN YHTEYDESSÄ
PÄIVÄMÄÄRÄ: 20.1.2019
KLO: 10.00-18.00
FINAALIIN VALITAAN 8 KILPAILIJAA
PRO kilpailu on avoin kaikille FBSK:n jäsenille.
RESEPTIN VIIMEINEN PALAUTUSPÄIVÄ ON: 7.1.2019
Resepti lähetetään osoitteeseen: calvados@fbsk.fi
Lisäkysymykset saa laittaa samaan osoitteeseen.
YHTEISTYÖKUMPANIT JA HEIDÄN TUOTTEET:
ALTIA: Boulard
NOREX: Berneroy
BPF: Pere Magloire
DIAMOND BEVERAGES: Comte Louis de Lauriston
Kilpailun säännöt ovat sivun lopussa.
HUOMIOI ETTÄ RESESPTIT PALAUTETAAN VAIN LIITTEENÄ OLEVAA RESEPTIKAAVAA KÄYTTÄEN.
KILPAILUN SÄÄNNÖT
1 § Kilpailun järjestää F.B.S.K. ry. Kilpailun voittaja edustaa Suomea pro sarjassa 25.3.2019
Ranskassa Normandiassa järjestettävässä kansainvälisessä Calvados-tuottajien drinkkikilpailussa
2 § Kilpailua johtaa ja valvoo kilpailutoimikunta, joka samalla toimii kilpailujen ylituomaristona.
Ylituomariston päätöstä vastaan ei voi protestoida.
3 § Kukin kilpailija suunnittelee yhden calvados-pohjaisen juomasekoituksen, joka voi kuulua
seuraaviin kategorioihin;
LONG DRINK: 12-15 cl ( Kisa-aika: 7 min )
SHORT DRINK / BEFORE- TAI AFTER DINNER: 7-9 cl ( Kisa-aika: 5 min )
HUOM: Lyhyt juoma ei saa ylittää 9cl ja pitkä juoma ei voi olla alle 12cl
eli 10cl ja 11cl juomat eivät ole sääntöjen mukaisia.
Kilpailijan tehtävänä on suunnitella ja luoda calvados-pohjainen juomasekoitus, johon hän on
saanut innoituksensa tämän vuoden teemasta.
Lue huolellisesti nämä suomenkieliset kilpailun säännöt sekä liitteenä oleva Rules and
Regulations -tiedosto, jossa on myös tarkemmat ohjeet ja luonnehdinnat tämän vuoden
teemaan liittyen.
Kunkin kilpailijan tulee esitellä ja perustella kilpailun alussa suullisesti englannin kielellä
valintansa ja luomansa juomasekoituksen idean sekä erityispiirteet
(aikaa tähän on noin 2-3 minuuttia).
Suullinen esitys on myös arviointikohde.
4 § Juoma sekoitukseen käytettävän alkoholin määrä voi olla maksimissaan 7 cl, tämä ei koske viiniä, olutta tai siideriä esim Long drinkin pidentäjänä.
Yhdessä Juomassa tulee olla vähintään 3cl Calvadosta, juoma ei saa sisältää muita perus väkeviä alkoholeja kuten Viski, Vodka, Gini, Rommi, yms. nämä ovat siis kiellettyjä ja näiden käytöstä seuraa suora diskaus kilpailusta.
Kilpailijan voi käyttää reseptissään mitä tahansa aitoa Ranskalaista Calvadosta Alkon tai FBSK:n
laatimasta maahantuojien listauksesta. Kilpailijan tulee mainita selvästi Calvados reseptissään ja tuoda se mukanaan karsintakilpailuun. Pullo saa olla avattu.
5 § Kilpailuissa EI SAA KÄYTTÄÄ itse tehtyjä aineosia.
Jokainen kilpailija on velvollinen itse hankkimaan kaikki alkoholit ja alkoholittomat ainesosat sekä koristeet kisapaikalle.
Kuumat juomat eivät ole sallittuja.
6 § Kilpailijan tulee hankkia kilpailussa käyttämänsä lasit itse ja tuoda ne mukanaan kilpailupaikalle.
7 § Kilpailija on velvollinen huolehtimaan siitä, että hänen juomasekoituksensa ei ole nimeltään tai
sisällöltään identtinen minkään kansainvälisesti yleisesti tunnetun tai aikaisemmin
drinkkikilpailuun osallistuneen reseptin kanssa.
8 § Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl).
9 § Sekoitus ei saa sisältää enempää kuin 6 (kuutta) ainesosaa.
HUOM: Dashit ja dropit, joita käytetään sekoituksen maustamiseen sekä juoman joukkoon laitetut/murskatut hedelmät, siirapit, sokerit jne on sisällytettävä enimmäis ainesosa määrään, eli kaikki juomassa käytettävät ainesosat kuuluvat tuohon sallittuun 6 ainesosaan.
10 § Koristeiden on oltava syötäviä. Valmisteluaika on 15 minuuttia. Koristeen saa sijoittaa ainoastaan lasiin ja niiden on pysyttävä lasissa tarjoilijan kantoaikana tuomaristolle.
11 § Kaikilla kilpailijoilla pitää olla kilpailussa riittävästi koristeita, alkoholeja ja alkoholittomia
aineosia vähintään neljään drinkkiin.
12 § Jokaisen osallistujan on itse valmistettava drinkkinsä.
13 § Kilpailijat tuo kilpailuun omat valmistusvälineensä ja raaka-aineensa.
Kilpailija on velvollinen käyttämään virallisia mittavälineitä ja tuomaan ne mukanaan kilpailupaikalle.
14 § Kilpailuaika on pitkälle juomalle 7 minuuttia ja lyhyelle juomalle 5 minuuttia, jonka aikana
tehdään neljä kilpailudrinkkiä. Yliajasta sakotetaan piste kultakin alkavalta 30 sekunnilta.
15 § Kilpailussa arvostellaan drinkin maku/jälkimaku, aromi, ulkonäkö,
valmistustekniikka sekä kilpailijan suullinen esitys.
Mikäli lopullisissa tuloksissa tulee tasapisteitä, ratkaisee ensisijaisesti drinkin 1) maku-, 2) ulkonäkö-, 3)aromi-, 4) tekniikkapisteet.
Onnea Kisaan.