Yhdistyksemme toimintaan vuodelle 2019 kuuluu järjestää aktiivisesti kisoja ja erilaisia tapahtumia sekä osallistua moniin tapahtumiin ja kisoihin.

 

Tulemme järjestämään Calvados Nouvelle Competition kilpailun Matkamessuilla 2019 ( su 20.1.19) Järjestämme myös matkamessuilla Bar Laurean kanssa yhteistyössä villiyrtti mocktail maistatusta sekä pienimuotoisia villiyrtti ja kotibaari koulutuksia.

 

Järjestämme aktiivijäsen testin su 3.3.19 sekä myöskin SM- mocktail kisan su 3.3.19. Vuosikokouksemme on ma 4.3.19 sekä juhlimme yhdistyksemme 65-vuotis taivalta.

 

Helmikuun ja Toukokuun välillä saamme uudet kotisivut valmiiksi sekä myös oman osion TKU GCW tapahtumalle: www.gcw.fi on jo auki... kohta aukeavat myös uudet yhdistyksen sivut.

 

Maaliskuussa yhdistystämme lähtee edustamaan Ranskaan Calvados kisoihin Team Finland; varapuheenjohtaja Leena-Maija Komulainen, Pro kisailija Jari Hakkarainen, Tiia Jylhän opiskelija edustajana sekä Niina Vahtera hänen opettajanaan sekä johtokuntamme jäsen Aniko Lehtinen kisaamaan lehdistö sarjaan.

 

Maaliskuussa kisataan Baltic flair cupin toinen osakilpailu Riikassa, mihin yhdistystämme lähtee edustamaan Miika Mehtiä ja Nico Välimäki. Puheenjohtaja lähtee tuomaroimaan makua ja Timo Nyyssönen on pyydetty Flair tuomariksi.

 

Huhtikuussa järjestetään toinen TKU Grand Cocktail Weekend 2019. Meillä on mukana 14 yhteistyö kumppania ja 11 baaria sekä 11 baarimestaria. Olemme ulkoistaneet Markkinoinnin tapahtumasta.

 

Huhtikuussa kisataan Baltic Flair cupin 3. osakilpailu Ruotsissa, jonne yhdistystä lähtee edustamaan Miika Mehtiö, Nico Välimäki sekä Timo Nyyssönen.

 

Huhtikuussa on Armeniassa Euroopan puheenjohtajien kokous. Puheenjohtaja Greta Grönholm lähtee sinne ja myös IBA:n Jarkko Salonen on tulossa.

 

Toukokuussa järjestetään Virossa neljäs Baltic Flair cupin osakilpailu. Kisaamaan lähtevät samat edustajat sekä Timo Nyyssönen tuomaroimaan. Puheenjohtaja on kutsuttu tuomaroimaan kisaa sekä myös Viron mestaruus kisoja.

 

Toukokuussa pidetään SM – karsinta Tampereella. Sekä yhdistyksen kevät kokous.

 

Kesäkuussa pidetään Mattonin kisat Prahassa.

 

Syyskussa on Nuortenkisat Keravalla ja Rapujuhlat järjestää fbsk tänä vuonna ma 2.9.19

 

Syksy tuo tullessaan kisoja ja matkoja.

 

IBA: n vuosikokous pidetään Kiinassa Chengdussa ja myös WCC samassa paikassa Marraskuussa. 

 

Marraskuussa järjestetään Finbar Cocktail Carneval.

 

Joulukuussa on joulujuhlat.

 

Pyrimme myös käynnistämään FBSK Bar Talks kiertueen tänä vuonna.

 

Tavoitteena on myös kehittää yhdistyksemme toimintaa kansainvälisesti. Yhteistyötä nykyisten ja uusien sponsoreiden kanssa pyritään kehittämään.

F.B.S.K. toimintakertomus 2018

Tammikuussa 2018 järjestettiin Turussa Calvados Nouvelle kilpailut. Voittajat lähtivät edustamaan Suomea Ranskaan Calvadokseen. Opiskelijakisan voitti Janina Saaristo Turun Ammatti-instituutista ja Pro-Sarjan voitti Jon Puolakka.

 

Aktiivijäsentesti pidettiin myös Turussa Tammikuussa ja testin voitti Riku Hannula Turusta.

 

Puheenjohtaja edusti FBSK:ta Pro Gaalassa toimien tuomaristossa. 

 

Vuosikokous pidettiin Helsingissä maaliskuussa ja uudeksi puheenjohtajaksi Valittiin Greta Grönholm. Juhlimme vuosijuhlaamme kokouksen jälkeen. Kiitos Helsingin osastolle mahtavasti järjestetyistä juhlista.

 

Mocktailien Suomen-Mestaruus kisa eli Mattoni Grand Drink kilpailu pidettiin Gastro – messuilla maaliskuussa. Parhaimman mocktailin teki Jan Lingren.

 

Maaliskuun lopulla lähdimme edustamaan Ranskaan Calvados Nouvelle kisaan. Opiskelija sarjan edustaja oli Janina Saaristo ja hänen opettajansa Niina Vahtera. Pro-sarjan edustaja oli Jon Puolakka ja Lehdistöä edusti Aniko Lehtinen. Puheenjohtaja oli ensimmäisellä virallisella edustus matkallaan.

 

Huhtikuussa järjestimme ensimmäistä kertaa Turun Grand Cocktail Weekend tapahtuman.  Mukana oli monista eri maista baarimestareita. Yhteistyökumppanimme ja baarit olivat innoissaan tapahtumasta.

 

Huhtikuussa järjestettiin Brysselissä Euroopan puheenjohtajien kokous jossa puheenjohtaja Greta Grönholm oli mukana. Jarkko Salonen oli myös IBA:n puolesta mukana. Kokous oli mielenkiintoinen ja tehtiin hyviä sekä uudistavia päätöksiä.

 

Toukokuussa kävimme tuomaroimassa Viron baarimestariyhdistyksen kansallisia kisoja tiimillä: Timppa Nyyssönen ja Jarkko Salonen sekä Puheenjohtaja Greta Grönholm.

 

Kevät kokous järjestettiin Kuopiossa. Kiitos kuopion osastolle mahtavista järjestelyistä kokouksen ja SM-karsintojen suhteen. Kiitos varapuheenjohtaja Leena Komulaiselle kevät kokouksen vetämisestä. Onneksi olkoon vielä 30-vuotis syntymäpäivien johdosta. SM- karsinta oli sarjassa Bartenders Choise ja karsinnan voitti Leena-Maija Komulainen.

 

Kesäkuussa Mattoni Grand Drink Mocktail competition pidettiin Prahassa. Suomea edusti Jan Lindgren ja Noora Nyrhilä (paras oppilas IBA:n Training Centeristä) Tuomaroimassa kisaa oli vuoden 2017 Mocktailien maailman mestari Alina Laaksonen ja Jarkko Salonen. Mukana matkassa myös Greta Grönholm

 

Elokuussa pidettiin tuttuun tapaan Keravalla Koffilla Nuorten baarimestareiden kilpailu. Mukana oli myös joukkue Virosta. Voiton vei vieraileva joukkue Virosta. Yksilö kisan voiton vei Janette Laitinen

 

Syyskuussa järjestimme Helsinki Grand Festival tapahtuman. Tapahtumassa käytiin SM- finaali ja voiton vei Alina Laaksonen.

Tapahtumassa myös kisattii uusi Baltic Flair Cupin ensimmäinen osakilpailu. Flairaajia oli Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Latviasta. Voiton vei Suomen Miika Mehtiö joka myös voitti Suomen mestaruuden.

Miika ja Alina lähtevät ensivuonna (2019) edustamaan Suomea Kiinan MM-kisoihin.

Tapahtumassa esiteltiin eri yhteistyö kumppaneidemme tuotteita yleisölle ja tehtiin maistiais cocktaileja, joita sai ostaa tapahtuman ajan.

 

Lokakuussa järjestettiin Virossa MM -kilpailut. Suomea oli edustamassa Jani Kejonen ja Nico Välimäki. Jani suoriutui mahtavasti omasta katekoriastaan Sparkling 3. sijalle.

Suomella oli hyvä ja iso kannustus tiimi mukana. Kiitos paljon Sponsorillemme Modolle mahtavista siirapeista.

 

Marraskuussa puheenjohtajaa pyydettiin tuomaroimaan Kyprokselle Wine cocktail competitioniin. Siellä tuomaroin mm. Viron, Maltan ja Kreikan sekä IBA:n puheenjohtajien kanssa kisaa, joka oli hyvin haastava. Kisassa käytettiin Kypsoksella valmistettua viiniä yhtenä ainesosana.

 

Marraskuussa käytiin Latviassa Riga Black Balsam kisa. Puheenjohtaja oli tuomaroimassa makua ja Jarkko Salonen oli tuomaroimassa koristeita. Suomea edustamassa oli Laura Suutari, Aleksi Laine ja Jussi Alatalo. Kisa oli hyvin haasteellinen ja IBA tekniikan osaamisesta oli hyötyä.

 

Vuoden päätti joulukokous Suomen Turussa ja aivan ihanat joulujuhlat. Kiitos näistä Turun  alaosastolle.

 

Vuosi meni vauhdille eteenpäin ja paljon suunniteltiin. Kaikkia ei ehditty vuoden 2018 aikana tekemään joten jatkamme reippain askelin vuodelle 2019.

Mattoni Grand Drink 2019

Alkoholittoman cocktailin mestaruus on tarjolla!

Tsekkiläisen kuplavesivalmistaja Mattonin kansainvälinen "Mattoni Grand Drink 2019" cocktailkilpailu järjestetään Prahassa kesällä 2019. Tämä on jo 22. MGD-kilpailu ja samalla kymmenes alkoholittoman cocktailin maailmanmestaruuskilpailu.

Monen eri maan parhaan alkoholittoman juoman tekijät kisaavat 10 000 dollarin pääpalkinnosta! Vuonna 2017 Alina Laaksonen meni ja voitti tuon arvostetun palkinnon ja totta tosiaan voitti 10 000 dollaria! Suomen mestaruus ja näin ollen Suomen edustaja Prahaan selviää sunnuntai-illalla 3.3. Butchersissa.

Butchers ei ole normaalisti sunnuntaisin auki, joten sinulla on nyt samalla oiva tilaisuus tulla käymään yhdessä Helsingin yöelämän uusimmista paikoista ja tulla kisaamaan tai seuraamaan kilpailua. Vaikka cocktail-kisa on alkoholittoman juoman kanssa, voi silti tiskiltä tilata kivennäisvettä väkevämpää.

Kilpailuun osallistuville: Reseptinjättöaikaa on pidennetty. Reseptit tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 24.2. Säännöt ja ohjeet löytyvät tämän esittelyn lopusta.

Tervetuloa kilpailemaan sekä viettämään hauskaa iltaa Butchersiin!

- - - - - - - - - -
KISAKUTSU

Mocktail-kisan Suomen mestaruus

Päivä: 3.3.2019
Paikka: Butchers Helsinki (Uudenmaankatu 16-20, 00120 Helsinki)
Klo: 20.00 (Ovet aukeavat yleisölle)

Arvon Baarimestarit! Kisa alkoholittomien cocktailien Suomen mestaruudesta alkaa. Voittaja lähtee edustamaan Suomea Prahaan Mattoni-kisaan kesäkuussa 2019.

Baarimestarit saavat tänäkin vuonna loihtia terveellisen, vähäkalorisen, innovatiivisen, helppovalmisteisen ja hyvin balanssissa olevan mocktailin.

Kilpailun järjestäjä on Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry (FBSK). Kilpailuun voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet FBSK:n aktiivi-, kunnia- ja yhteistoimintajäsenet.


SÄÄNNÖT

Kisassa valmistetaan viisi (5) mocktailia.

Mocktailin pitää sisältää vähintää 10 cl kuplivaa vettä (Prahassa ja kisapaikalla Suomessa Grand Mattoni).

Juoma saa sisältää max. 65 kcal / 100 ml kohden.
Kilpailussa saa käyttää maksimissaan 2 cl siirappeja / pyreitä.
Kuplavettä tulee käyttää vähintään 10 cl.
Ainesosia saa olla yhteensä seitsemän (7).

Juomassa käytettyjen raaka-aineiden pitää olla saatavilla tavallisesta ruokakaupasta.

Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl), dasheina, droppeina tai baarilusikallisina.
Resepti ilmoitetaan vapaasti.

Kilpailijan täytyy myös pitää presentaatio juomasta, sen terveysvaikutteista sekä kertoa tarina innovatiivisuuden takaa, tämä suoritetaan ennen kisa-aikaa.
Kisa-aika lavalla on 7 min.

Kilpailija tuo kilpailuun oman lasiston, omat työvälineet sekä kaikki raaka-aineet. Kisan järjestäjä FBSK hankkii paikalle Mattoni kuplaveden.

Kisaajan on kuvattava itsestään noin 2 min pituinen video Prahan osakilpailua varten. Tämän on oltava kuvattuna ennen Suomen kisapäivää 3.3.2019. Mikäli tarvitset jotain baarityövälineitä, ilmoitathan siitä reseptin jättövaiheessa.

Resepti palautettava viimeistään 24.2.2019.
Reseptissä tulee ilmetä: koko nimi, työpaikka, kaupunki, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, juoman reseptiikka, kalorimäärä raaka-aineita kohden, koristeeseen käytetyt raaka-aineet sekä innovaatio ja terveysvaikutteet.

Finaaliin valitaan kahdeksan (8) kilpailijaa.

Mikäli säännöistä on kysyttävää, otathan yhteyttä:
Alina Laaksonen
0409377207
alina@fbsk.fi

Tervetuloa juhlimaan 65-vuotiasta FBSK:ta!

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerhon 65-vuotisjuhla järjestetään Helsingissä maanantaina 4. maaliskuuta.

Illallisjuhlan aloitamme klo 17.30 ravintola Latvassa osoitteessa Pohjoinen Makasiinikatu 9, 00130 Helsinki. Luvassa on neljän ruokalajin illallinen juomineen, puheineen ja arpajaisineen. Juhlan jälkeen siirrymme yhteiskuljetuksella jatkoille Helsingin keskustaan musiikkibaari On the Rocksiin. Baarin alakerta on varattu jatkojamme varten.

Ilmoittautumiset pyydämme täyttämällä lomakkeen, joka löytyy osoitteesta https://goo.gl/forms/qLjOfmPGEbmT1YDu2 

Vuosijuhlan illalliskortin hinta on 80 euroa. Pyydämme ilmoittautumaan sekä suorittamaan illalliskortin maksun viimeistään ma 25.2.2019 FBSK Helsingin osastolle FI11 2179 1800 0069 17. Käytäthän viitenumeroa 1261.

Vuosijuhlan pukukoodi on "tumma puku".

Lisäkyselyt pyydämme lähettämään osoitteeseen vuosijuhla@fbsk.fi

Menu:
Maa-artisokkakeittoa, kuivattua ja rouhittua pihlajanmarjaa (L,G)
Paistettua nieriää, rapuperunaa ja hummerikastiketta (L,G)
Calvados Camembert ja haudutettua päärynää (L, saa G)
Mustaherukkaparfait, paahdettua valkosuklaata ja mustaherukkalientä (G, saa L)


Hotellisuosituksemme on Scandic Kaisaniemi. Tässä linkki hotellin sivulle voimassaolevan tarjouskoodin kanssa:
http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=FIARB


Juhlan järjestää FBSK Helsingin osasto

Samana päivänä pidetään myös sääntömääräinen FBSK ry:n vuosikokous 2019 Ravintola Teatterin Kellobaarissa klo 12 alkaen.  


Lämpimästi tervetuloa!

Tervetuloa yhdistyksemme vuosikokoukseen
Ravintola Teatterin Kellobaariin, Pohjoisesplanadi 2,00130 Helsinki,
maanantaina 04.03.2019 kello 12.00
Johtokunta kokoontuu jo klo 10.00.

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus.
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Päätetään, otetaanko käsiteltäväksi muita kuin esityslistalla olevia asioita ja mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 25. Muut asiat.
5. Hyväksytään kokouksen esityslista.
6. Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja.
7. Esitellään vuoden 2018 toimintakertomus.
8. Esitellään vuoden 2018 tilinpäätös.
9. Esitellään toiminnantarkastajien raportti ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2018 johtokunnalle.
10. Esitellään koulutus-ja kilpailutoiminnan raportti vuodelta 2018.
11. Valitaan puheenjohtaja vuodelle 2019.
12. Valitaan johtokunta sekä koulutus-ja kilpailutoimikunta vuodelle 2019.
13. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastaja vuodelle 2019.
14. Päätetään jäsenmaksu vuodelle 2019.
15. Esitellään ja hyväksytään vuoden 2019 toimintasuunnitelma.
16. Esitellään vuoden 2019 tulo- ja menoarvio.
17. Päätetään johtokunnan kulukorvaukset.
18. Uudet oppilasjäsenet.
19. Uudet aktiivijäsenet.
20. Uudet kannattajajäsenet.
21. Alaosastojen puheenvuorot: tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2019.
22. FinnBar 2019.
23. Grand Cocktail Weekend Turku.
24. Yhdistyksen tulevat kilpailut ja tapahtumat.
25. Muut asiat.
26. Kokouksen päättäminen.

 

Vuosikokouspöytäkirja 04.03.19.pdf

 

Pöytäkirja 10.12.2018 F.B.S.K. joulukokous Turussa >>

F.B.S.K. toimintakertomus 2018 >>

F.B.S.K. toimintasuunnitelma 2019 >>