Tervetuloa FBSK:n kevätkokoukseen Tampereelle maanantaina 27.5.2019 klo 11.00 alkaen!

Kokouspaikkana toimii Sokos Hotel Torni, Ratapihankatu 43, 33100 Tampere. Johtokunta kokoontuu jo kello 9.00.

 

Kokouksen jälkeen jatkamme Vuoden baarimestari -kilpailun semifinaaleilla n. klo 13.00

 

KEVÄTKOKOUS ESITYSLISTA

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokoukselle pj, sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa ja 2 ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Päätetään, otetaanko käsiteltäväksi muita kuin esityslistalla olevia asioita tai asioita, mitä johtokunta kokoukselle esittää. asiat käsitellään kohdassa 14. muut asiat
 5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen
 6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
 7. Jäsenasiat
 8. Finnbar 2019
 9. Iba 2019
 10. SM-kisat ja muut tulevat kisat
 11. Turku Grand Cocktail Weekend 2019
 12. Nettisivut
 13. Alaosastojen puheenvuorot
 14. Muut asiat
 15. Kokouksen päättäminen

Icon

Tarjoukset koodilla FBSK viimeistään 6.5.2019 villa.tampere@sokoshotels.fi tai +358 20 1234 633

 

Ilmoittautuminen ja maksu 65€ viimeistään 12.5.2019 tilille: FBSK Häme FI84 5730 0820 9147 82 

 

SM-karsinta pidetään Ma 27.5.2019 Tampereella kevätkokouksen yhteydessä.

Kisapaikkana toimii Sokos Hotel Torni

 

Kilpailusarja on tänä vuonna LONG DRINK

 

Tämä tarkoittaa sääntöjen puolesta käytännössä sitä että valitsette vähintään yhden sponsorituotteen jota käytätte 2cl juomassanne.

 

SM Säännöt löytyvät nettisivulta www.fbsk.fi löydät sivuilta myös reseptin jättölomakkeen ja tuotelistauksen.

 

Kilpailu on avoin kaikille Baarimestareille, enää ei siis tarvitse olla FBSK:n jäsen voidakseen osallistua!

Säännöt >>

 

Kevät Kokouskutsu ja paikka ilmoitetaan myöhemmin, samoin kisa päivän aikataulu.

 

10 parasta kokonaispisteistä kisaa finaalissa Finnbar- messuilla 2019  sekä karsintojen parhaiten pärjännyt kilpailija palkitaan ulkomaan kisamatkalla!

 

Reseptin palautus tulee tehdä vain lomakkeella.

Pyydämme ilmoittamaan työvälineet joita tarvitset yhdistykseltä kisasuoritukseen.

 

Resepti tulee palauttaa viimeistään: SU 5.5.2018 klo 23.59 mennessä.

Osoitteisiin: alina@fbsk.fi ja kopiona osoitteisiin greta@fbsk.fi sekä elisa@fbsk.fi

Mikäli teillä on kysyttävää karsinnoista, otattehan yhteyttä:

 

Alina Laaksonen

F.B.S.K. Koulutus- ja Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja

Mail: alina@fbsk.fi

Puh. 0409377207

 

 

Tervetuloa Tampereelle  kisailemaan!

 

Ystävällisin terveisin

 

Koulutus- ja kilpailutoimikunta & FBSK Häme

SM Kisan Tuotelistaus 2019.pdf

Yhdistyksemme toimintaan vuodelle 2019 kuuluu järjestää aktiivisesti kisoja ja erilaisia tapahtumia sekä osallistua moniin tapahtumiin ja kisoihin.

 

Tulemme järjestämään Calvados Nouvelle Competition kilpailun Matkamessuilla 2019 ( su 20.1.19) Järjestämme myös matkamessuilla Bar Laurean kanssa yhteistyössä villiyrtti mocktail maistatusta sekä pienimuotoisia villiyrtti ja kotibaari koulutuksia.

 

Järjestämme aktiivijäsen testin su 3.3.19 sekä myöskin SM- mocktail kisan su 3.3.19. Vuosikokouksemme on ma 4.3.19 sekä juhlimme yhdistyksemme 65-vuotis taivalta.

 

Helmikuun ja Toukokuun välillä saamme uudet kotisivut valmiiksi sekä myös oman osion TKU GCW tapahtumalle: www.gcw.fi on jo auki... kohta aukeavat myös uudet yhdistyksen sivut.

 

Maaliskuussa yhdistystämme lähtee edustamaan Ranskaan Calvados kisoihin Team Finland; varapuheenjohtaja Leena-Maija Komulainen, Pro kisailija Jari Hakkarainen, Tiia Jylhän opiskelija edustajana sekä Niina Vahtera hänen opettajanaan sekä johtokuntamme jäsen Aniko Lehtinen kisaamaan lehdistö sarjaan.

 

Maaliskuussa kisataan Baltic flair cupin toinen osakilpailu Riikassa, mihin yhdistystämme lähtee edustamaan Miika Mehtiä ja Nico Välimäki. Puheenjohtaja lähtee tuomaroimaan makua ja Timo Nyyssönen on pyydetty Flair tuomariksi.

 

Huhtikuussa järjestetään toinen TKU Grand Cocktail Weekend 2019. Meillä on mukana 14 yhteistyö kumppania ja 11 baaria sekä 11 baarimestaria. Olemme ulkoistaneet Markkinoinnin tapahtumasta.

 

Huhtikuussa kisataan Baltic Flair cupin 3. osakilpailu Ruotsissa, jonne yhdistystä lähtee edustamaan Miika Mehtiö, Nico Välimäki sekä Timo Nyyssönen.

 

Huhtikuussa on Armeniassa Euroopan puheenjohtajien kokous. Puheenjohtaja Greta Grönholm lähtee sinne ja myös IBA:n Jarkko Salonen on tulossa.

 

Toukokuussa järjestetään Virossa neljäs Baltic Flair cupin osakilpailu. Kisaamaan lähtevät samat edustajat sekä Timo Nyyssönen tuomaroimaan. Puheenjohtaja on kutsuttu tuomaroimaan kisaa sekä myös Viron mestaruus kisoja.

 

Toukokuussa pidetään SM – karsinta Tampereella. Sekä yhdistyksen kevät kokous.

 

Kesäkuussa pidetään Mattonin kisat Prahassa.

 

Syyskussa on Nuortenkisat Keravalla ja Rapujuhlat järjestää fbsk tänä vuonna ma 2.9.19

 

Syksy tuo tullessaan kisoja ja matkoja.

 

IBA: n vuosikokous pidetään Kiinassa Chengdussa ja myös WCC samassa paikassa Marraskuussa. 

 

Marraskuussa järjestetään Finbar Cocktail Carneval.

 

Joulukuussa on joulujuhlat.

 

Pyrimme myös käynnistämään FBSK Bar Talks kiertueen tänä vuonna.

 

Tavoitteena on myös kehittää yhdistyksemme toimintaa kansainvälisesti. Yhteistyötä nykyisten ja uusien sponsoreiden kanssa pyritään kehittämään.

F.B.S.K. toimintakertomus 2018

Tammikuussa 2018 järjestettiin Turussa Calvados Nouvelle kilpailut. Voittajat lähtivät edustamaan Suomea Ranskaan Calvadokseen. Opiskelijakisan voitti Janina Saaristo Turun Ammatti-instituutista ja Pro-Sarjan voitti Jon Puolakka.

 

Aktiivijäsentesti pidettiin myös Turussa Tammikuussa ja testin voitti Riku Hannula Turusta.

 

Puheenjohtaja edusti FBSK:ta Pro Gaalassa toimien tuomaristossa. 

 

Vuosikokous pidettiin Helsingissä maaliskuussa ja uudeksi puheenjohtajaksi Valittiin Greta Grönholm. Juhlimme vuosijuhlaamme kokouksen jälkeen. Kiitos Helsingin osastolle mahtavasti järjestetyistä juhlista.

 

Mocktailien Suomen-Mestaruus kisa eli Mattoni Grand Drink kilpailu pidettiin Gastro – messuilla maaliskuussa. Parhaimman mocktailin teki Jan Lingren.

 

Maaliskuun lopulla lähdimme edustamaan Ranskaan Calvados Nouvelle kisaan. Opiskelija sarjan edustaja oli Janina Saaristo ja hänen opettajansa Niina Vahtera. Pro-sarjan edustaja oli Jon Puolakka ja Lehdistöä edusti Aniko Lehtinen. Puheenjohtaja oli ensimmäisellä virallisella edustus matkallaan.

 

Huhtikuussa järjestimme ensimmäistä kertaa Turun Grand Cocktail Weekend tapahtuman.  Mukana oli monista eri maista baarimestareita. Yhteistyökumppanimme ja baarit olivat innoissaan tapahtumasta.

 

Huhtikuussa järjestettiin Brysselissä Euroopan puheenjohtajien kokous jossa puheenjohtaja Greta Grönholm oli mukana. Jarkko Salonen oli myös IBA:n puolesta mukana. Kokous oli mielenkiintoinen ja tehtiin hyviä sekä uudistavia päätöksiä.

 

Toukokuussa kävimme tuomaroimassa Viron baarimestariyhdistyksen kansallisia kisoja tiimillä: Timppa Nyyssönen ja Jarkko Salonen sekä Puheenjohtaja Greta Grönholm.

 

Kevät kokous järjestettiin Kuopiossa. Kiitos kuopion osastolle mahtavista järjestelyistä kokouksen ja SM-karsintojen suhteen. Kiitos varapuheenjohtaja Leena Komulaiselle kevät kokouksen vetämisestä. Onneksi olkoon vielä 30-vuotis syntymäpäivien johdosta. SM- karsinta oli sarjassa Bartenders Choise ja karsinnan voitti Leena-Maija Komulainen.

 

Kesäkuussa Mattoni Grand Drink Mocktail competition pidettiin Prahassa. Suomea edusti Jan Lindgren ja Noora Nyrhilä (paras oppilas IBA:n Training Centeristä) Tuomaroimassa kisaa oli vuoden 2017 Mocktailien maailman mestari Alina Laaksonen ja Jarkko Salonen. Mukana matkassa myös Greta Grönholm

 

Elokuussa pidettiin tuttuun tapaan Keravalla Koffilla Nuorten baarimestareiden kilpailu. Mukana oli myös joukkue Virosta. Voiton vei vieraileva joukkue Virosta. Yksilö kisan voiton vei Janette Laitinen

 

Syyskuussa järjestimme Helsinki Grand Festival tapahtuman. Tapahtumassa käytiin SM- finaali ja voiton vei Alina Laaksonen.

Tapahtumassa myös kisattii uusi Baltic Flair Cupin ensimmäinen osakilpailu. Flairaajia oli Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Latviasta. Voiton vei Suomen Miika Mehtiö joka myös voitti Suomen mestaruuden.

Miika ja Alina lähtevät ensivuonna (2019) edustamaan Suomea Kiinan MM-kisoihin.

Tapahtumassa esiteltiin eri yhteistyö kumppaneidemme tuotteita yleisölle ja tehtiin maistiais cocktaileja, joita sai ostaa tapahtuman ajan.

 

Lokakuussa järjestettiin Virossa MM -kilpailut. Suomea oli edustamassa Jani Kejonen ja Nico Välimäki. Jani suoriutui mahtavasti omasta katekoriastaan Sparkling 3. sijalle.

Suomella oli hyvä ja iso kannustus tiimi mukana. Kiitos paljon Sponsorillemme Modolle mahtavista siirapeista.

 

Marraskuussa puheenjohtajaa pyydettiin tuomaroimaan Kyprokselle Wine cocktail competitioniin. Siellä tuomaroin mm. Viron, Maltan ja Kreikan sekä IBA:n puheenjohtajien kanssa kisaa, joka oli hyvin haastava. Kisassa käytettiin Kypsoksella valmistettua viiniä yhtenä ainesosana.

 

Marraskuussa käytiin Latviassa Riga Black Balsam kisa. Puheenjohtaja oli tuomaroimassa makua ja Jarkko Salonen oli tuomaroimassa koristeita. Suomea edustamassa oli Laura Suutari, Aleksi Laine ja Jussi Alatalo. Kisa oli hyvin haasteellinen ja IBA tekniikan osaamisesta oli hyötyä.

 

Vuoden päätti joulukokous Suomen Turussa ja aivan ihanat joulujuhlat. Kiitos näistä Turun  alaosastolle.

 

Vuosi meni vauhdille eteenpäin ja paljon suunniteltiin. Kaikkia ei ehditty vuoden 2018 aikana tekemään joten jatkamme reippain askelin vuodelle 2019.

Mattoni Grand Drink 2019

Alkoholittoman cocktailin mestaruus on tarjolla!

Tsekkiläisen kuplavesivalmistaja Mattonin kansainvälinen "Mattoni Grand Drink 2019" cocktailkilpailu järjestetään Prahassa kesällä 2019. Tämä on jo 22. MGD-kilpailu ja samalla kymmenes alkoholittoman cocktailin maailmanmestaruuskilpailu.

Monen eri maan parhaan alkoholittoman juoman tekijät kisaavat 10 000 dollarin pääpalkinnosta! Vuonna 2017 Alina Laaksonen meni ja voitti tuon arvostetun palkinnon ja totta tosiaan voitti 10 000 dollaria! Suomen mestaruus ja näin ollen Suomen edustaja Prahaan selviää sunnuntai-illalla 3.3. Butchersissa.

Butchers ei ole normaalisti sunnuntaisin auki, joten sinulla on nyt samalla oiva tilaisuus tulla käymään yhdessä Helsingin yöelämän uusimmista paikoista ja tulla kisaamaan tai seuraamaan kilpailua. Vaikka cocktail-kisa on alkoholittoman juoman kanssa, voi silti tiskiltä tilata kivennäisvettä väkevämpää.

Kilpailuun osallistuville: Reseptinjättöaikaa on pidennetty. Reseptit tulee lähettää viimeistään sunnuntaina 24.2. Säännöt ja ohjeet löytyvät tämän esittelyn lopusta.

Tervetuloa kilpailemaan sekä viettämään hauskaa iltaa Butchersiin!

- - - - - - - - - -
KISAKUTSU

Mocktail-kisan Suomen mestaruus

Päivä: 3.3.2019
Paikka: Butchers Helsinki (Uudenmaankatu 16-20, 00120 Helsinki)
Klo: 20.00 (Ovet aukeavat yleisölle)

Arvon Baarimestarit! Kisa alkoholittomien cocktailien Suomen mestaruudesta alkaa. Voittaja lähtee edustamaan Suomea Prahaan Mattoni-kisaan kesäkuussa 2019.

Baarimestarit saavat tänäkin vuonna loihtia terveellisen, vähäkalorisen, innovatiivisen, helppovalmisteisen ja hyvin balanssissa olevan mocktailin.

Kilpailun järjestäjä on Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry (FBSK). Kilpailuun voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet FBSK:n aktiivi-, kunnia- ja yhteistoimintajäsenet.


SÄÄNNÖT

Kisassa valmistetaan viisi (5) mocktailia.

Mocktailin pitää sisältää vähintää 10 cl kuplivaa vettä (Prahassa ja kisapaikalla Suomessa Grand Mattoni).

Juoma saa sisältää max. 65 kcal / 100 ml kohden.
Kilpailussa saa käyttää maksimissaan 2 cl siirappeja / pyreitä.
Kuplavettä tulee käyttää vähintään 10 cl.
Ainesosia saa olla yhteensä seitsemän (7).

Juomassa käytettyjen raaka-aineiden pitää olla saatavilla tavallisesta ruokakaupasta.

Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl), dasheina, droppeina tai baarilusikallisina.
Resepti ilmoitetaan vapaasti.

Kilpailijan täytyy myös pitää presentaatio juomasta, sen terveysvaikutteista sekä kertoa tarina innovatiivisuuden takaa, tämä suoritetaan ennen kisa-aikaa.
Kisa-aika lavalla on 7 min.

Kilpailija tuo kilpailuun oman lasiston, omat työvälineet sekä kaikki raaka-aineet. Kisan järjestäjä FBSK hankkii paikalle Mattoni kuplaveden.

Kisaajan on kuvattava itsestään noin 2 min pituinen video Prahan osakilpailua varten. Tämän on oltava kuvattuna ennen Suomen kisapäivää 3.3.2019. Mikäli tarvitset jotain baarityövälineitä, ilmoitathan siitä reseptin jättövaiheessa.

Resepti palautettava viimeistään 24.2.2019.
Reseptissä tulee ilmetä: koko nimi, työpaikka, kaupunki, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, juoman reseptiikka, kalorimäärä raaka-aineita kohden, koristeeseen käytetyt raaka-aineet sekä innovaatio ja terveysvaikutteet.

Finaaliin valitaan kahdeksan (8) kilpailijaa.

Mikäli säännöistä on kysyttävää, otathan yhteyttä:
Alina Laaksonen
0409377207
alina@fbsk.fi

Tervetuloa juhlimaan 65-vuotiasta FBSK:ta!

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerhon 65-vuotisjuhla järjestetään Helsingissä maanantaina 4. maaliskuuta.

Illallisjuhlan aloitamme klo 17.30 ravintola Latvassa osoitteessa Pohjoinen Makasiinikatu 9, 00130 Helsinki. Luvassa on neljän ruokalajin illallinen juomineen, puheineen ja arpajaisineen. Juhlan jälkeen siirrymme yhteiskuljetuksella jatkoille Helsingin keskustaan musiikkibaari On the Rocksiin. Baarin alakerta on varattu jatkojamme varten.

Ilmoittautumiset pyydämme täyttämällä lomakkeen, joka löytyy osoitteesta https://goo.gl/forms/qLjOfmPGEbmT1YDu2 

Vuosijuhlan illalliskortin hinta on 80 euroa. Pyydämme ilmoittautumaan sekä suorittamaan illalliskortin maksun viimeistään ma 25.2.2019 FBSK Helsingin osastolle FI11 2179 1800 0069 17. Käytäthän viitenumeroa 1261.

Vuosijuhlan pukukoodi on "tumma puku".

Lisäkyselyt pyydämme lähettämään osoitteeseen vuosijuhla@fbsk.fi

Menu:
Maa-artisokkakeittoa, kuivattua ja rouhittua pihlajanmarjaa (L,G)
Paistettua nieriää, rapuperunaa ja hummerikastiketta (L,G)
Calvados Camembert ja haudutettua päärynää (L, saa G)
Mustaherukkaparfait, paahdettua valkosuklaata ja mustaherukkalientä (G, saa L)


Hotellisuosituksemme on Scandic Kaisaniemi. Tässä linkki hotellin sivulle voimassaolevan tarjouskoodin kanssa:
http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=FIARB


Juhlan järjestää FBSK Helsingin osasto

Samana päivänä pidetään myös sääntömääräinen FBSK ry:n vuosikokous 2019 Ravintola Teatterin Kellobaarissa klo 12 alkaen.  


Lämpimästi tervetuloa!

Tervetuloa yhdistyksemme vuosikokoukseen
Ravintola Teatterin Kellobaariin, Pohjoisesplanadi 2,00130 Helsinki,
maanantaina 04.03.2019 kello 12.00
Johtokunta kokoontuu jo klo 10.00.

ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus.
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Päätetään, otetaanko käsiteltäväksi muita kuin esityslistalla olevia asioita ja mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 25. Muut asiat.
5. Hyväksytään kokouksen esityslista.
6. Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja.
7. Esitellään vuoden 2018 toimintakertomus.
8. Esitellään vuoden 2018 tilinpäätös.
9. Esitellään toiminnantarkastajien raportti ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2018 johtokunnalle.
10. Esitellään koulutus-ja kilpailutoiminnan raportti vuodelta 2018.
11. Valitaan puheenjohtaja vuodelle 2019.
12. Valitaan johtokunta sekä koulutus-ja kilpailutoimikunta vuodelle 2019.
13. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastaja vuodelle 2019.
14. Päätetään jäsenmaksu vuodelle 2019.
15. Esitellään ja hyväksytään vuoden 2019 toimintasuunnitelma.
16. Esitellään vuoden 2019 tulo- ja menoarvio.
17. Päätetään johtokunnan kulukorvaukset.
18. Uudet oppilasjäsenet.
19. Uudet aktiivijäsenet.
20. Uudet kannattajajäsenet.
21. Alaosastojen puheenvuorot: tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2019.
22. FinnBar 2019.
23. Grand Cocktail Weekend Turku.
24. Yhdistyksen tulevat kilpailut ja tapahtumat.
25. Muut asiat.
26. Kokouksen päättäminen.

 

Pöytäkirja 10.12.2018 F.B.S.K. joulukokous Turussa >>

F.B.S.K. toimintakertomus 2018 >>

F.B.S.K. toimintasuunnitelma 2019 >>

 

TÄMÄN VUODEN 2019 TEEMANA ON TEHDÄ RAUHAN JUOMA

Rauhan juoma kuvastaa yhteisöllisyyttä, hyvää energiaa ja hyviä rakkaus tai ystävyys välejä joita ylläpidetään luottamuksen, kunnioituksen ja ystävällisyyden pohjalta.

Juoma voi kuvastaa voittoa, periksi antamattomuutta sekä ihmisarvoja kunnioittavaa sanomaa.

 

Rauha voi juomassasi tarkoittaa: Universaalista arvoa, sitoutumista, mielen tilaa, harmoniaa tai balanssia.

 

Sinä päätät, kunhan kerrot minkä pohjalta olet inspiraatiosi Rauhan juomaan valinnut.

 

KISAT JÄRJESTETÄÄN TÄNÄVUONNA MATKAMESSUJEN YHTEYDESSÄ

PÄIVÄMÄÄRÄ: 20.1.2019

KLO: 10.00-18.00

 

FINAALIIN VALITAAN 8 KILPAILIJAA

PRO kilpailu on avoin kaikille FBSK:n jäsenille.

 

RESEPTIN VIIMEINEN PALAUTUSPÄIVÄ ON: 7.1.2019

Resepti lähetetään osoitteeseen: calvados@fbsk.fi

 

Lisäkysymykset saa laittaa samaan osoitteeseen.

 

YHTEISTYÖKUMPANIT JA HEIDÄN TUOTTEET:

ALTIA: Boulard

NOREX: Berneroy

BPF: Pere Magloire

DIAMOND BEVERAGES: Comte Louis de Lauriston

 

Kilpailun säännöt ovat sivun lopussa.

 

HUOMIOI ETTÄ RESESPTIT PALAUTETAAN VAIN LIITTEENÄ OLEVAA RESEPTIKAAVAA KÄYTTÄEN.

 

  File Modified
PDF File CalvadosTrophies2019Regulations.pdf 06.01.2019 by Webmaster
PDF File TechnicalForm-ProfessionalBartenders.pdf 06.01.2019 by Webmaster
PDF File TechnicalForm-Students.pdf 06.01.2019 by Webmaster
PDF File TechnicalScoringSheet2018.pdf 06.01.2019 by Webmaster

 

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 

 

 

1 § Kilpailun järjestää F.B.S.K. ry. Kilpailun voittaja edustaa Suomea pro sarjassa  25.3.2019

 

Ranskassa Normandiassa järjestettävässä kansainvälisessä Calvados-tuottajien drinkkikilpailussa

 

2 § Kilpailua johtaa ja valvoo kilpailutoimikunta, joka samalla toimii kilpailujen ylituomaristona.

Ylituomariston päätöstä vastaan ei voi protestoida.

 

3 § Kukin kilpailija suunnittelee yhden calvados-pohjaisen juomasekoituksen, joka voi kuulua

seuraaviin kategorioihin;

 

LONG DRINK: 12-15 cl   ( Kisa-aika: 7 min )

SHORT DRINK / BEFORE- TAI AFTER DINNER: 7-9 cl ( Kisa-aika: 5 min )

 

HUOM: Lyhyt juoma ei saa ylittää 9cl ja pitkä juoma ei voi olla alle 12cl

eli 10cl  ja 11cl juomat eivät ole sääntöjen mukaisia.

 

Kilpailijan tehtävänä on suunnitella ja luoda calvados-pohjainen juomasekoitus, johon hän on

saanut innoituksensa tämän vuoden teemasta.

 

Lue huolellisesti nämä suomenkieliset kilpailun säännöt sekä liitteenä oleva Rules and

Regulations -tiedosto, jossa on myös tarkemmat ohjeet ja luonnehdinnat tämän vuoden

teemaan liittyen.

 

Kunkin kilpailijan tulee esitellä ja perustella kilpailun alussa suullisesti englannin kielellä

valintansa ja luomansa juomasekoituksen idean sekä erityispiirteet

(aikaa tähän on noin 2-3 minuuttia).

 

Suullinen esitys on myös arviointikohde.

  

4 § Juoma sekoitukseen käytettävän alkoholin määrä voi olla maksimissaan 7 cl, tämä ei koske viiniä, olutta tai siideriä esim Long drinkin pidentäjänä.

 

Yhdessä Juomassa tulee olla vähintään 3cl Calvadosta, juoma ei saa sisältää muita perus väkeviä alkoholeja kuten Viski, Vodka, Gini, Rommi,  yms. nämä ovat siis kiellettyjä ja näiden käytöstä seuraa suora diskaus kilpailusta.

 

Kilpailijan voi käyttää reseptissään mitä tahansa aitoa Ranskalaista Calvadosta Alkon tai FBSK:n

laatimasta maahantuojien listauksesta. Kilpailijan tulee mainita selvästi Calvados reseptissään ja tuoda se mukanaan karsintakilpailuun. Pullo saa olla avattu.

 

5 § Kilpailuissa EI SAA KÄYTTÄÄ itse tehtyjä aineosia.

Jokainen kilpailija on velvollinen itse hankkimaan kaikki alkoholit ja alkoholittomat ainesosat sekä koristeet kisapaikalle.

Kuumat juomat eivät ole sallittuja.

 

6 § Kilpailijan tulee hankkia kilpailussa käyttämänsä lasit itse ja tuoda ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

7 § Kilpailija on velvollinen huolehtimaan siitä, että hänen juomasekoituksensa ei ole nimeltään tai

sisällöltään identtinen minkään kansainvälisesti yleisesti tunnetun tai aikaisemmin

drinkkikilpailuun osallistuneen reseptin kanssa.

 

8 § Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl).

 

9 § Sekoitus ei saa sisältää enempää kuin 6 (kuutta) ainesosaa.

HUOM:  Dashit ja dropit, joita käytetään sekoituksen maustamiseen sekä juoman joukkoon laitetut/murskatut hedelmät, siirapit, sokerit jne on sisällytettävä enimmäis ainesosa määrään, eli kaikki juomassa käytettävät ainesosat kuuluvat tuohon sallittuun 6 ainesosaan.

 

10 § Koristeiden on oltava syötäviä. Valmisteluaika on 15 minuuttia. Koristeen saa sijoittaa ainoastaan lasiin ja niiden on pysyttävä lasissa tarjoilijan kantoaikana tuomaristolle.

 

11 § Kaikilla kilpailijoilla pitää olla kilpailussa riittävästi koristeita, alkoholeja ja alkoholittomia

aineosia vähintään neljään drinkkiin.

 

12 § Jokaisen osallistujan on itse valmistettava drinkkinsä.

 

13 § Kilpailijat  tuo kilpailuun omat valmistusvälineensä ja raaka-aineensa.

Kilpailija on velvollinen käyttämään virallisia mittavälineitä ja tuomaan ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

14 § Kilpailuaika on pitkälle juomalle 7 minuuttia ja lyhyelle juomalle 5 minuuttia, jonka aikana

tehdään neljä kilpailudrinkkiä. Yliajasta sakotetaan piste kultakin alkavalta 30 sekunnilta.

 

15 § Kilpailussa arvostellaan drinkin maku/jälkimaku, aromi, ulkonäkö,

valmistustekniikka sekä kilpailijan suullinen esitys.

 

Mikäli lopullisissa tuloksissa tulee tasapisteitä, ratkaisee ensisijaisesti drinkin 1) maku-, 2) ulkonäkö-, 3)aromi-, 4) tekniikkapisteet.

 

 

 

 

Onnea Kisaan.

Tervetuloa Turkuun joulukokoukseen

maanantaina 10.12.2018 kello 11

Panimoravintola Kouluun, Eerikinkatu 18.

Johtokunta kokoontuu jo sunnuntaina klo 19 Aunessa, Kristiinankatu 5.

 

ESITYSLISTA:

 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 4. Päätetään , otetaanko käsiteltäväksi muita asioita kuin esityslistalla olevia asioita tai mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 16 muut asiat.
 5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen.
 6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen.
 7. Jäsenasiat.
 8. IBA 2018
 9. Aktiivijäsentesti 2019.
 10. Calvados 2019 ja Matkamessut.
 11. Turku GCW 2019.
 12. SM-kisat.
 13. FinnBar 2019.
 14. Yhdistyksen tulevat tapahtumat ja kilpailut.
 15. Alaosastojen puheenvuorot.
 16. Muut asiat.
 17. Kokouksen päättäminen.

 

Edellisen kokouksen pöytäkirja >>

Helsinki Grand Cocktail

 

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry eli FBSK ry tuo kuluttajille uuden laadukkaan cocktail-tapahtuman syyskuussa Helsinkiin. Grand Cocktail Helsinki -tapahtuma tuo yhteen laadukkaat cocktailit, mielenkiintoiset baarimestarien kilpailut sekä alan vaikuttajat hyvien juomien ystävien ulottuville. Baarimestari haluavat tarjota sellaisen kokemuksen, joka ei hetkessä unohdu! 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa on mahdollista maistaa cocktail-uutuuksia ja saada tietoa alan uusimmista trendeistä. Uutena kilpailuna tapahtumassa on mielenkiintoinen Vuoden Baarimestari-kilpailu sekä taidokas ja kuluttajia aina kiinnostava Baltic Flair Championchip -kisa. 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtuman kautta FBSK:n baarimestarit haluavat kehittää cocktail-kulttuuria ja panostaa yhteistyökumppaneiden kanssa cocktailien tutustuttamiseen nimenomaan kuluttajille. 

 

Tapahtuma on yksipäiväinen, 21.9. klo 16-23. Drinkit myydään drinkkilipuilla ja anniskeltavat juomat ovat nk. puolikkaita annoksia. 

 

Huom! Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 16.00-22.00!


 

PRO2019 -kilpailu

Rautainen jengi

Timanttinen tiimi

Maailman paras pomo

Työkaveri, josta et luopuisi

Yhteisö joka välittää sinusta aidosti ja oikeasti?


Oletko sinä jo huomannut, että PRO2019 -kilpailu on käynnissä? Nyt on juuri se aika vuodesta kun jokainen tutkailee omaa lähipiiriään, ja miettii keitä kehuisi, kannustaisi ja palkitsisi. 

PRO-tunnustuspalkinto ansaitaan hyvin tehdystä työstä, todistuksia ei kysellä ja omat joukot ehdottavat palkittavia omasta työyhteisöstään tai toimintaympäristöstään. Tässä kilpailussa ammattitaito ja asenne ovat nyt suurennuslasin alla.

 

• • •

Ehdokas omasta työyhteisöstä on jännä juttu! Ensin puuhaillaan vähän selän takana, sitten ehdokkaalle ehkä jo kerrotaan asiasta, ja sitten rekrytoidaan lisää puolesta puhujia. Hyvät perustelut ja kannatusjoukot ovat valttikortteja ehdokkaan vauhdittamisessa kohti finaalia. Jos ja kun finaalipaikka saavutetaan, on riemu ylimmillään. Nyt koko työyhteisö saa reilusti julkisuutta, ja paikka maan kolmen parhaan jengissä on saavutettu. Matka kohti voittoa on maaliviivalla, ja loppukiriä seurataan sitten joukolla paikan päällä gaalassa tai sähköisten kanavien äärellä. Jotkut jo miettivät mitä juhlaan pukisi päälleen.

Huikea reissu edessä - olettehan mukana? Ehdokkaita nimetään lokakuun 1. päivään asti, ja palkintoja jaetaan viidessätoista eri sarjassa. 

Toimi näin: mene sivulle https://propalkinnot.fi/ehdota -> valitse sarja, kerro ehdokkaasi nimi ja työpaikka, sekä mahdollisimman mainiot ja laadukkaat perustelut! Voit myös kerätä nimilistan ehdokkaasi taakse ja toimittaa sen suoraan meille sähköpostitse nina.harlin@aromilehti.fi.

• • •

Löytyisikö teiltä loistotyyppejä vaikka näihin sarjoihin?

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

 

PRO-patsaan arvoinen asiakaspalvelija on hyvä tyyppi ja taitava työssänsä. Hänellä on kokemusta jo useammasta työpaikasta tai useammalta työvuodelta. Hän on alallensa utelias ja alituiseen kiinnostunut ruoka-alan muutoksista ja trendeistä. Hän tuntee asiakkaidensa tarpeet ja haluaa olla läsnä.

 

Ehdota tässä sarjassa tarjoilijaa, muuta asiakaspalvelijaa, vuokratyöntekijää, ekstraajaa.

 

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ

PRO-palkinnon arvoinen kahvila-ammattilainen tuntee maidot, kahvit, teet, sekä erityisruokavalioiden vaateet. Kahvila-alan ammattilainen seuraa vallitsevia trendejä, tarttuu uteliaasti uudistuksiin ja kehittää itseänsä koulutuksilla. Hänellä on kokemusta useasta työpaikasta, tai useammalta työvuodelta. Hän tietää asenteen ratkaisevan, ja vaalii jokaista kohtaamista iloisella, hyväntahtoisella asenteellaan, tehden kahvihetkestä aina hieman paremman kokemuksen.

Tässä sarjassa palkitaan kahvilan työntekijä, kahvila-ravintolan työntekijä, luotto-ekstraaja. Yksityisen yrityksen, kunnan tai ketjun työntekijä.

 

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ

Ravintolapäällikkö on verbaalinen diplomaatti – tekijä ja näkijä, joka osaa olla ihminen ihmiselle. PRO-palkinnon arvoinen ravintolapäällikkö tuntee alansa kaikki kulmat – sen onnistumiset ja haasteet, uhat ja mahdollisuudet. Palkinnon saavalla ravintolapäälliköllä on pitkä työkokemus alalta, tai vastaavasti näkemystä monista erilaisista paikoista. Hän johtaa salia itsevarmasti ja arvokkaasti, kunnioittaen asiakkaita ja työtovereitaan.

Tämän sarjan palkittava toimii kaupallisen ravintolan salin esimiehenä, ohjaten tarjoilijoiden työtä, asiakaspalvelua ja anniskelua.

 

HOVIMESTARI/SOMMELIER

Sommelierit, sekä hovimestarit ovat perinteikkään palvelukulttuurin taitajia. Asiakaskohtaamisten aatelinen osaa puhua ja nähdä, kuunnellakin. Kokemuksen koulima tilanteenlukija osaa kulkea sulavasti asiakasryhmästä toiseen, palvellen jokaista ihmistä omanlaisena kertomuksenaan. PRO-palkinnon arvoinen sommelier ymmärtää hankintojen ja varaston arvon päälle, vaalien tuotteita niiden säilyvyyttä ymmärtäen.

Ehdota tähän sarjaan avoimen kaupallisen ravintolassa työskentelevä viiniasiantuntija.

 

BAARIMESTARI 

Taitava baarimestari tuntee cocktailit ja tarjoilee ne suuren ammattiylpeytensä siivittämänä. Uusien juomatrendien kasvattaessa kuluttajien tietämystä, sulautuu taitava baarimestari entistä jouhevammin keskusteluun. Juoma-alan huippuosaaja tietää ja tuntee, kehittää uutta ja varioi vanhaa. Hän on kustannustehokas ammattilainen, joka osaa seurata varaston liikkeitä ja myydä sen mukaisesti.

Ehdota tähän sarjaan kaupallisessa ravintolassa työskentelevää baarimestaria.

 

RAVINTOLAN KOKKI

Palkinnon arvoinen ravintolan kokki on mielikuvitukseltaan rikas visionääri, joka tekee ravinnosta taidetta. Uudet trendit ja raaka-aineet pitävät ravintolan kokin mielen vireessä. Vaikka hän tunteekin klassikot, tietää hän myös tien modernimpiin makumaailoihin. PRO-palkinnon arvoinen ravintolan kokki on toiminut työssään jo vähintään viiden vuoden ajan, keräten aineettomaksi pääomakseen suuren määrän tietoa ja tarinoita, sekä niitä makuja, jotka saavat ihmisen palaamaan yhä uudelleen hänen ruoka-annostensa äärelle.

Ehdota palkittavaksi avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä ammattikokki.

 

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI

Keittiöpäällikkö tai -mestari on esikuvallinen suunnannäyttäjä, jolla on tietoa ja taitoa keskustella alan vaikuttajien kanssa muutoksista, sekä niiden kohtaamisesta. Hän tuntee alansa läpikotaisin, siitä luovasti ja intohimoisesti innostuen. PRO-palkinnon arvoinen keittiöpäällikkö tai -mestari on kunnianhimoinen ammattilainen, joka janoaa tietoa ja ymmärrystä alan muutoksiin ja historiaan. Hänellä on vähintään viiden vuoden kokemus alansa johtotehtävistä, sekä kyky käyttää vaalimaansa tietoa käytännön toimissa.

Tässä sarjassa palkitaan avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä keittiömestari tai keittiöpäällikkö.

 

INNOVAATIO

Tässä sarjassa palkitaan toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio. Innovaatio voi olla uusi toimintatapa, selkeälinjainen uudistus, palvelu tai tuote, teknologia tai liikeidea. Se on jotakin uutta ja mullistavaa. PRO-palkinnon arvoisen innovaation takana on idearikas innovaattori, jolla on rohkeutta mahdollistaa muutosta omalla toiminnallaan. 

Ehdota tässä sarjassa henkilöä, tiimiä tai yritystä, joka on muuttanut toimialan tai yhteisön toimintatavan ja idea uusiksi. Innovaatiot ja innovaattorit vievät  foodservice-alaa eteenpäin luoden uutta liiketoimintaa, uusia konsepteja ja uusia ansaintamahdollisuuksia.

VASTUULLISUUS

Vastuullisuus-palkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämisessä horeca-alalla. Vastuullinen ammattilainen näkee työelämän valintojen eettiset ja ekologiset vaikutukset. Hän ymmärtää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden käsitteet hyvin laajaalaisesti, tuoden tietonsa myös käytäntöön. Millaisia valintoja meidän kannattaa työssämme tehdä? Oli kyse sitten luomutuotteiden käytöstä, lähituotetun ruoan suosimisesta, tuotantoeläinten olojen kohentamisesta, energiatehokkuuden vaalimisesta tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, vastuullinen tekijä löytää tien toimia oikein.

Ammattikeittiön, ravintolan tai kahvilan toimija, joka edistää erityisellä tavalla vastuullisia työtapoja omalla toimialallaan. Henkilö tai tiimi, joka edistää ekologisuutta, eettisyyttä ja kestävää kehitystä horeca-alalla.

Tarkemmat tiedot sarjoista löydät tästä.

Usein kysyttyä PRO-tunnustuspalkinnoista.

Aiemmin palkitut henkilöt 2003-2018.

Nimeä ehdokkaasi täältä propalkinnot.fi/ehdota/

Lippuja PRO-gaalaan saat varattua täältä.

Lisätietoja: Nina Harlin 0400-629400, nina.harlin@aromilehti.fi

PS. Ehdokkaan taakse kannattaa kerätä nimilista, voitte toimittaa sen tänne.

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa yhdistyksemme F.B.S.K. ryn kevätkokoukseen Kuopioon Maanantaina 28.05.2018 kello 10.
Kokouspaikkanamme on Viihdemaailma Ilona, Vuorikatu 19, Kuopio

Johtokunta kokoontuu sunnuntaina 27.05.2018 kello 19.30.

Esityslista:

 

 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 4. Päätetään otetaanko käsiteltäväksi muita kuin esityslistalla olevia asioita tai asioita mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 12 muut asiat.
 5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen.
 6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen.
 7. Jäsenasiat.
 8. Alaosastojen taloudellinen tuki kannattajäsenmaksujen jaon suhteen koko yhdistykselle.
 9. FinnBar 21.-23.09.2018 Kulttuuritalo, Helsinki.
 10. SM-alkukarsinta Kuopio 28.05.2018.
 11. IBA 01-06.10.2018 Tallinna.
 12. Yhdistyksen muut tulevat tapahtumat ja kilpailut. 
 13. Alaosastojen puheenvuorot.
 14. Muut asiat.
 15. Kokouksen päättäminen.