TÄMÄN VUODEN 2019 TEEMANA ON TEHDÄ RAUHAN JUOMA

Rauhan juoma kuvastaa yhteisöllisyyttä, hyvää energiaa ja hyviä rakkaus tai ystävyys välejä joita ylläpidetään luottamuksen, kunnioituksen ja ystävällisyyden pohjalta.

Juoma voi kuvastaa voittoa, periksi antamattomuutta sekä ihmisarvoja kunnioittavaa sanomaa.

 

Rauha voi juomassasi tarkoittaa: Universaalista arvoa, sitoutumista, mielen tilaa, harmoniaa tai balanssia.

 

Sinä päätät, kunhan kerrot minkä pohjalta olet inspiraatiosi Rauhan juomaan valinnut.

 

KISAT JÄRJESTETÄÄN TÄNÄVUONNA MATKAMESSUJEN YHTEYDESSÄ

PÄIVÄMÄÄRÄ: 20.1.2019

KLO: 10.00-18.00

 

FINAALIIN VALITAAN 8 KILPAILIJAA

PRO kilpailu on avoin kaikille FBSK:n jäsenille.

 

RESEPTIN VIIMEINEN PALAUTUSPÄIVÄ ON: 7.1.2019

Resepti lähetetään osoitteeseen: calvados@fbsk.fi

 

Lisäkysymykset saa laittaa samaan osoitteeseen.

 

YHTEISTYÖKUMPANIT JA HEIDÄN TUOTTEET:

ALTIA: Boulard

NOREX: Berneroy

BPF: Pere Magloire

DIAMOND BEVERAGES: Comte Louis de Lauriston

 

Kilpailun säännöt ovat sivun lopussa.

 

HUOMIOI ETTÄ RESESPTIT PALAUTETAAN VAIN LIITTEENÄ OLEVAA RESEPTIKAAVAA KÄYTTÄEN.

 

  File Modified
PDF File TechnicalForm-ProfessionalBartenders.pdf 06.12.2018 by Webmaster
PDF File TechnicalScoringSheet2018.pdf 06.12.2018 by Webmaster
PDF File CalvadosTrophies2019Regulations.pdf 06.12.2018 by Webmaster

 

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 

 

 

1 § Kilpailun järjestää F.B.S.K. ry. Kilpailun voittaja edustaa Suomea pro sarjassa  25.3.2019

 

Ranskassa Normandiassa järjestettävässä kansainvälisessä Calvados-tuottajien drinkkikilpailussa

 

2 § Kilpailua johtaa ja valvoo kilpailutoimikunta, joka samalla toimii kilpailujen ylituomaristona.

Ylituomariston päätöstä vastaan ei voi protestoida.

 

3 § Kukin kilpailija suunnittelee yhden calvados-pohjaisen juomasekoituksen, joka voi kuulua

seuraaviin kategorioihin;

 

LONG DRINK: 12-15 cl   ( Kisa-aika: 7 min )

SHORT DRINK / BEFORE- TAI AFTER DINNER: 7-9 cl ( Kisa-aika: 5 min )

 

HUOM: Lyhyt juoma ei saa ylittää 9cl ja pitkä juoma ei voi olla alle 12cl

eli 10cl  ja 11cl juomat eivät ole sääntöjen mukaisia.

 

Kilpailijan tehtävänä on suunnitella ja luoda calvados-pohjainen juomasekoitus, johon hän on

saanut innoituksensa tämän vuoden teemasta.

 

Lue huolellisesti nämä suomenkieliset kilpailun säännöt sekä liitteenä oleva Rules and

Regulations -tiedosto, jossa on myös tarkemmat ohjeet ja luonnehdinnat tämän vuoden

teemaan liittyen.

 

Kunkin kilpailijan tulee esitellä ja perustella kilpailun alussa suullisesti englannin kielellä

valintansa ja luomansa juomasekoituksen idean sekä erityispiirteet

(aikaa tähän on noin 2-3 minuuttia).

 

Suullinen esitys on myös arviointikohde.

  

4 § Juoma sekoitukseen käytettävän alkoholin määrä voi olla maksimissaan 7 cl, tämä ei koske viiniä, olutta tai siideriä esim Long drinkin pidentäjänä.

 

Yhdessä Juomassa tulee olla vähintään 3cl Calvadosta, juoma ei saa sisältää muita perus väkeviä alkoholeja kuten Viski, Vodka, Gini, Rommi,  yms. nämä ovat siis kiellettyjä ja näiden käytöstä seuraa suora diskaus kilpailusta.

 

Kilpailijan voi käyttää reseptissään mitä tahansa aitoa Ranskalaista Calvadosta Alkon tai FBSK:n

laatimasta maahantuojien listauksesta. Kilpailijan tulee mainita selvästi Calvados reseptissään ja tuoda se mukanaan karsintakilpailuun. Pullo saa olla avattu.

 

5 § Kilpailuissa EI SAA KÄYTTÄÄ itse tehtyjä aineosia.

Jokainen kilpailija on velvollinen itse hankkimaan kaikki alkoholit ja alkoholittomat ainesosat sekä koristeet kisapaikalle.

Kuumat juomat eivät ole sallittuja.

 

6 § Kilpailijan tulee hankkia kilpailussa käyttämänsä lasit itse ja tuoda ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

7 § Kilpailija on velvollinen huolehtimaan siitä, että hänen juomasekoituksensa ei ole nimeltään tai

sisällöltään identtinen minkään kansainvälisesti yleisesti tunnetun tai aikaisemmin

drinkkikilpailuun osallistuneen reseptin kanssa.

 

8 § Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl).

 

9 § Sekoitus ei saa sisältää enempää kuin 6 (kuutta) ainesosaa.

HUOM:  Dashit ja dropit, joita käytetään sekoituksen maustamiseen sekä juoman joukkoon laitetut/murskatut hedelmät, siirapit, sokerit jne on sisällytettävä enimmäis ainesosa määrään, eli kaikki juomassa käytettävät ainesosat kuuluvat tuohon sallittuun 6 ainesosaan.

 

10 § Koristeiden on oltava syötäviä. Valmisteluaika on 15 minuuttia. Koristeen saa sijoittaa ainoastaan lasiin ja niiden on pysyttävä lasissa tarjoilijan kantoaikana tuomaristolle.

 

11 § Kaikilla kilpailijoilla pitää olla kilpailussa riittävästi koristeita, alkoholeja ja alkoholittomia

aineosia vähintään neljään drinkkiin.

 

12 § Jokaisen osallistujan on itse valmistettava drinkkinsä.

 

13 § Kilpailijat  tuo kilpailuun omat valmistusvälineensä ja raaka-aineensa.

Kilpailija on velvollinen käyttämään virallisia mittavälineitä ja tuomaan ne mukanaan kilpailupaikalle.

 

14 § Kilpailuaika on pitkälle juomalle 7 minuuttia ja lyhyelle juomalle 5 minuuttia, jonka aikana

tehdään neljä kilpailudrinkkiä. Yliajasta sakotetaan piste kultakin alkavalta 30 sekunnilta.

 

15 § Kilpailussa arvostellaan drinkin maku/jälkimaku, aromi, ulkonäkö,

valmistustekniikka sekä kilpailijan suullinen esitys.

 

Mikäli lopullisissa tuloksissa tulee tasapisteitä, ratkaisee ensisijaisesti drinkin 1) maku-, 2) ulkonäkö-, 3)aromi-, 4) tekniikkapisteet.

 

 

 

 

Onnea Kisaan.

Tervetuloa Turkuun joulukokoukseen

maanantaina 10.12.2018 kello 11

Panimoravintola Kouluun, Eerikinkatu 18.

Johtokunta kokoontuu jo sunnuntaina klo 19 Aunessa, Kristiinankatu 5.

 

ESITYSLISTA:

  1. Kokouksen avaus.
  2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  4. Päätetään , otetaanko käsiteltäväksi muita asioita kuin esityslistalla olevia asioita tai mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 16 muut asiat.
  5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen.
  6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen.
  7. Jäsenasiat.
  8. IBA 2018
  9. Aktiivijäsentesti 2019.
  10. Calvados 2019 ja Matkamessut.
  11. Turku GCW 2019.
  12. SM-kisat.
  13. FinnBar 2019.
  14. Yhdistyksen tulevat tapahtumat ja kilpailut.
  15. Alaosastojen puheenvuorot.
  16. Muut asiat.
  17. Kokouksen päättäminen.

 

Edellisen kokouksen pöytäkirja >>

Helsinki Grand Cocktail

 

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry eli FBSK ry tuo kuluttajille uuden laadukkaan cocktail-tapahtuman syyskuussa Helsinkiin. Grand Cocktail Helsinki -tapahtuma tuo yhteen laadukkaat cocktailit, mielenkiintoiset baarimestarien kilpailut sekä alan vaikuttajat hyvien juomien ystävien ulottuville. Baarimestari haluavat tarjota sellaisen kokemuksen, joka ei hetkessä unohdu! 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa on mahdollista maistaa cocktail-uutuuksia ja saada tietoa alan uusimmista trendeistä. Uutena kilpailuna tapahtumassa on mielenkiintoinen Vuoden Baarimestari-kilpailu sekä taidokas ja kuluttajia aina kiinnostava Baltic Flair Championchip -kisa. 

 

Grand Cocktail Helsinki -tapahtuman kautta FBSK:n baarimestarit haluavat kehittää cocktail-kulttuuria ja panostaa yhteistyökumppaneiden kanssa cocktailien tutustuttamiseen nimenomaan kuluttajille. 

 

Tapahtuma on yksipäiväinen, 21.9. klo 16-23. Drinkit myydään drinkkilipuilla ja anniskeltavat juomat ovat nk. puolikkaita annoksia. 

 

Huom! Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 16.00-22.00!


 

PRO2019 -kilpailu

Rautainen jengi

Timanttinen tiimi

Maailman paras pomo

Työkaveri, josta et luopuisi

Yhteisö joka välittää sinusta aidosti ja oikeasti?


Oletko sinä jo huomannut, että PRO2019 -kilpailu on käynnissä? Nyt on juuri se aika vuodesta kun jokainen tutkailee omaa lähipiiriään, ja miettii keitä kehuisi, kannustaisi ja palkitsisi. 

PRO-tunnustuspalkinto ansaitaan hyvin tehdystä työstä, todistuksia ei kysellä ja omat joukot ehdottavat palkittavia omasta työyhteisöstään tai toimintaympäristöstään. Tässä kilpailussa ammattitaito ja asenne ovat nyt suurennuslasin alla.

 

• • •

Ehdokas omasta työyhteisöstä on jännä juttu! Ensin puuhaillaan vähän selän takana, sitten ehdokkaalle ehkä jo kerrotaan asiasta, ja sitten rekrytoidaan lisää puolesta puhujia. Hyvät perustelut ja kannatusjoukot ovat valttikortteja ehdokkaan vauhdittamisessa kohti finaalia. Jos ja kun finaalipaikka saavutetaan, on riemu ylimmillään. Nyt koko työyhteisö saa reilusti julkisuutta, ja paikka maan kolmen parhaan jengissä on saavutettu. Matka kohti voittoa on maaliviivalla, ja loppukiriä seurataan sitten joukolla paikan päällä gaalassa tai sähköisten kanavien äärellä. Jotkut jo miettivät mitä juhlaan pukisi päälleen.

Huikea reissu edessä - olettehan mukana? Ehdokkaita nimetään lokakuun 1. päivään asti, ja palkintoja jaetaan viidessätoista eri sarjassa. 

Toimi näin: mene sivulle https://propalkinnot.fi/ehdota -> valitse sarja, kerro ehdokkaasi nimi ja työpaikka, sekä mahdollisimman mainiot ja laadukkaat perustelut! Voit myös kerätä nimilistan ehdokkaasi taakse ja toimittaa sen suoraan meille sähköpostitse nina.harlin@aromilehti.fi.

• • •

Löytyisikö teiltä loistotyyppejä vaikka näihin sarjoihin?

RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA

 

PRO-patsaan arvoinen asiakaspalvelija on hyvä tyyppi ja taitava työssänsä. Hänellä on kokemusta jo useammasta työpaikasta tai useammalta työvuodelta. Hän on alallensa utelias ja alituiseen kiinnostunut ruoka-alan muutoksista ja trendeistä. Hän tuntee asiakkaidensa tarpeet ja haluaa olla läsnä.

 

Ehdota tässä sarjassa tarjoilijaa, muuta asiakaspalvelijaa, vuokratyöntekijää, ekstraajaa.

 

KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ

PRO-palkinnon arvoinen kahvila-ammattilainen tuntee maidot, kahvit, teet, sekä erityisruokavalioiden vaateet. Kahvila-alan ammattilainen seuraa vallitsevia trendejä, tarttuu uteliaasti uudistuksiin ja kehittää itseänsä koulutuksilla. Hänellä on kokemusta useasta työpaikasta, tai useammalta työvuodelta. Hän tietää asenteen ratkaisevan, ja vaalii jokaista kohtaamista iloisella, hyväntahtoisella asenteellaan, tehden kahvihetkestä aina hieman paremman kokemuksen.

Tässä sarjassa palkitaan kahvilan työntekijä, kahvila-ravintolan työntekijä, luotto-ekstraaja. Yksityisen yrityksen, kunnan tai ketjun työntekijä.

 

RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ

Ravintolapäällikkö on verbaalinen diplomaatti – tekijä ja näkijä, joka osaa olla ihminen ihmiselle. PRO-palkinnon arvoinen ravintolapäällikkö tuntee alansa kaikki kulmat – sen onnistumiset ja haasteet, uhat ja mahdollisuudet. Palkinnon saavalla ravintolapäälliköllä on pitkä työkokemus alalta, tai vastaavasti näkemystä monista erilaisista paikoista. Hän johtaa salia itsevarmasti ja arvokkaasti, kunnioittaen asiakkaita ja työtovereitaan.

Tämän sarjan palkittava toimii kaupallisen ravintolan salin esimiehenä, ohjaten tarjoilijoiden työtä, asiakaspalvelua ja anniskelua.

 

HOVIMESTARI/SOMMELIER

Sommelierit, sekä hovimestarit ovat perinteikkään palvelukulttuurin taitajia. Asiakaskohtaamisten aatelinen osaa puhua ja nähdä, kuunnellakin. Kokemuksen koulima tilanteenlukija osaa kulkea sulavasti asiakasryhmästä toiseen, palvellen jokaista ihmistä omanlaisena kertomuksenaan. PRO-palkinnon arvoinen sommelier ymmärtää hankintojen ja varaston arvon päälle, vaalien tuotteita niiden säilyvyyttä ymmärtäen.

Ehdota tähän sarjaan avoimen kaupallisen ravintolassa työskentelevä viiniasiantuntija.

 

BAARIMESTARI 

Taitava baarimestari tuntee cocktailit ja tarjoilee ne suuren ammattiylpeytensä siivittämänä. Uusien juomatrendien kasvattaessa kuluttajien tietämystä, sulautuu taitava baarimestari entistä jouhevammin keskusteluun. Juoma-alan huippuosaaja tietää ja tuntee, kehittää uutta ja varioi vanhaa. Hän on kustannustehokas ammattilainen, joka osaa seurata varaston liikkeitä ja myydä sen mukaisesti.

Ehdota tähän sarjaan kaupallisessa ravintolassa työskentelevää baarimestaria.

 

RAVINTOLAN KOKKI

Palkinnon arvoinen ravintolan kokki on mielikuvitukseltaan rikas visionääri, joka tekee ravinnosta taidetta. Uudet trendit ja raaka-aineet pitävät ravintolan kokin mielen vireessä. Vaikka hän tunteekin klassikot, tietää hän myös tien modernimpiin makumaailoihin. PRO-palkinnon arvoinen ravintolan kokki on toiminut työssään jo vähintään viiden vuoden ajan, keräten aineettomaksi pääomakseen suuren määrän tietoa ja tarinoita, sekä niitä makuja, jotka saavat ihmisen palaamaan yhä uudelleen hänen ruoka-annostensa äärelle.

Ehdota palkittavaksi avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä ammattikokki.

 

RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ/-MESTARI

Keittiöpäällikkö tai -mestari on esikuvallinen suunnannäyttäjä, jolla on tietoa ja taitoa keskustella alan vaikuttajien kanssa muutoksista, sekä niiden kohtaamisesta. Hän tuntee alansa läpikotaisin, siitä luovasti ja intohimoisesti innostuen. PRO-palkinnon arvoinen keittiöpäällikkö tai -mestari on kunnianhimoinen ammattilainen, joka janoaa tietoa ja ymmärrystä alan muutoksiin ja historiaan. Hänellä on vähintään viiden vuoden kokemus alansa johtotehtävistä, sekä kyky käyttää vaalimaansa tietoa käytännön toimissa.

Tässä sarjassa palkitaan avoimessa kaupallisessa ravintolassa työskentelevä keittiömestari tai keittiöpäällikkö.

 

INNOVAATIO

Tässä sarjassa palkitaan toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio. Innovaatio voi olla uusi toimintatapa, selkeälinjainen uudistus, palvelu tai tuote, teknologia tai liikeidea. Se on jotakin uutta ja mullistavaa. PRO-palkinnon arvoisen innovaation takana on idearikas innovaattori, jolla on rohkeutta mahdollistaa muutosta omalla toiminnallaan. 

Ehdota tässä sarjassa henkilöä, tiimiä tai yritystä, joka on muuttanut toimialan tai yhteisön toimintatavan ja idea uusiksi. Innovaatiot ja innovaattorit vievät  foodservice-alaa eteenpäin luoden uutta liiketoimintaa, uusia konsepteja ja uusia ansaintamahdollisuuksia.

VASTUULLISUUS

Vastuullisuus-palkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämisessä horeca-alalla. Vastuullinen ammattilainen näkee työelämän valintojen eettiset ja ekologiset vaikutukset. Hän ymmärtää kestävän kehityksen ja vastuullisuuden käsitteet hyvin laajaalaisesti, tuoden tietonsa myös käytäntöön. Millaisia valintoja meidän kannattaa työssämme tehdä? Oli kyse sitten luomutuotteiden käytöstä, lähituotetun ruoan suosimisesta, tuotantoeläinten olojen kohentamisesta, energiatehokkuuden vaalimisesta tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, vastuullinen tekijä löytää tien toimia oikein.

Ammattikeittiön, ravintolan tai kahvilan toimija, joka edistää erityisellä tavalla vastuullisia työtapoja omalla toimialallaan. Henkilö tai tiimi, joka edistää ekologisuutta, eettisyyttä ja kestävää kehitystä horeca-alalla.

Tarkemmat tiedot sarjoista löydät tästä.

Usein kysyttyä PRO-tunnustuspalkinnoista.

Aiemmin palkitut henkilöt 2003-2018.

Nimeä ehdokkaasi täältä propalkinnot.fi/ehdota/

Lippuja PRO-gaalaan saat varattua täältä.

Lisätietoja: Nina Harlin 0400-629400, nina.harlin@aromilehti.fi

PS. Ehdokkaan taakse kannattaa kerätä nimilista, voitte toimittaa sen tänne.

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa yhdistyksemme F.B.S.K. ryn kevätkokoukseen Kuopioon Maanantaina 28.05.2018 kello 10.
Kokouspaikkanamme on Viihdemaailma Ilona, Vuorikatu 19, Kuopio

Johtokunta kokoontuu sunnuntaina 27.05.2018 kello 19.30.

Esityslista:

 

  1. Kokouksen avaus.
  2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  4. Päätetään otetaanko käsiteltäväksi muita kuin esityslistalla olevia asioita tai asioita mitä johtokunta kokoukselle esittää. Asiat käsitellään kohdassa 12 muut asiat.
  5. Kokouksen esityslistan hyväksyminen.
  6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen.
  7. Jäsenasiat.
  8. Alaosastojen taloudellinen tuki kannattajäsenmaksujen jaon suhteen koko yhdistykselle.
  9. FinnBar 21.-23.09.2018 Kulttuuritalo, Helsinki.
  10. SM-alkukarsinta Kuopio 28.05.2018.
  11. IBA 01-06.10.2018 Tallinna.
  12. Yhdistyksen muut tulevat tapahtumat ja kilpailut. 
  13. Alaosastojen puheenvuorot.
  14. Muut asiat.
  15. Kokouksen päättäminen.
Kutsu SM 2019 karsintaan

Oletko sinä Suomen edustaja MM-kisoissa 2019?




SM-karsinta pidetään Ma 28.5.2018 Kuopiossa kevätkokouksen yhteydessä.

Kilpailusarja on tänä vuonna BARTENDER’S CHOICE

Tämä tarkoittaa sääntöjen puolesta käytännössä sitä, että valitsette vähintään yhden sponsorituotteen, jota käytätte 2cl juomassanne.

Kilpailu on avoin kaikille Baarimestareille, enää ei siis tarvitse olla FBSK:n jäsen voidakseen osallistua!

Kevätkokouskutsu ja paikka ilmoitetaan myöhemmin, samoin päivän aikataulu.

10 parasta kokonaispisteistä kisaa finaalissa Finnbar- messuilla 2018 sekä karsintojen parhaiten pärjännyt kilpailija palkitaan ulkomaan kisamatkalla!

Reseptin palautus tulee tehdä vain lomakkeella.
Pyydämme ilmoittamaan työvälineet joita tarvitset yhdistykseltä kisasuoritukseen.

SM Säännöt

Reseptilomake 

Tuotelistaus

Resepti tulee palauttaa viimeistään la 5.5.2018 klo 23.59 mennessä osoitteeseen
elisa@fbsk.fi ja kopiona osoitteisiin greta@fbsk.fi sekä markus@fbsk.fi

Mikäli teillä on kysyttävää karsinnoista, otattehan yhteyttä:

Elisa Aho F.B.S.K. Koulutus- ja Kilpailutoimikunta Mail: elisa@fbsk.fi
Puh. 0407461034

Tervetuloa Kuopioon kisailemaan!
Ystävällisin terveisin
Koulutus- ja kilpailutoimikunta & FBSK Kuopio


 Kuvahaun tulos haulle iba bartender logo

ULKOILUPÄIVÄ 8.4.2018

Järjestämme Haikon Kartanon puistossa kevättapahtuman koko perheelle! Tapahtuma alkaa klo 10.30 Haikossa meren rannan laavulla Villa Haikon vieressä. Mukaan päivään ovat kutsuttuna hovimestarien lisäksi baari- ja keittiömestarit sekä portieerit. Ajatuksena on erilaisten ohjattujen ulkopelien ohessa tutustua toisiimme, syödä merenrannan laavulla soppaa ja paistaa makkaraa ruokajuomia unohtamatta. Pieni historia pläyskin on luvassa!

Myös Haikon uudistettuun kylpylään on halukkailla mahdollista tutustua iltapäivän aikana eli uimakamppeet omine pyyhkeineen mukaan (lisämaksu 5 € / hlö paikan päällä).

Bussikuljetus lähtee Helsingistä klo 9.30 ja paluu Haikosta klo 15.00. Hinta aikuisilta 10 €, alle 18 vuotiaat ilmaiseksi. Tarkennus paikasta ja reitistä löytyvät ilmoittautumisen yhteydestä.

Ilmoittautumiset niin tapahtumaan kuin bussikuljetukseen, sekä tiedot maksua varten löytyvät hovimestarikillan sivujen kautta eli https://www.cc-kilta.fi/tapahtumat-ja-matkat
Linkki aukeaa viimeistään vko 11.

Lisätietoja tapahtumasta riitta.vesterinen@haikko.fi

Tutustu paikkaan myös www.haikko.fi

Tervetuloa! 

 

MOCKTAIL KISAN SUOMEN OSAKILPAILU

Helsingin Gastro Messut 14.3.2018 


Arvon Baarimestarit! nyt kisataan Alkoholittomalla Cocktaililla.

Voittaja lähtee edustamaan Suomea Prahaan Mattoni -Kisaan kesäkuussa 2018 

Stagelle nousevat baarimestarit saavat tänä vuonna loihtia terveellisen, vähäkalorisen, innovatiivisen ja helppo valmisteisen hyvin balanssissa olevan Mocktailin. 

Kilpailujen järjestäjä on Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho r.y. eli F.B.S.K.

Kilpailuun voivat osallistua jäsenmaksunsa maksaneet F.B.S.K.:n aktiivi-, kunnia- ja yhteistoimintajäsenet.

Kisassa valmistetaan 5 mocktailia.
Mocktailin pitää sisältää vähintään 10 cl kuplivaa vettä (Prahassa Grand Mattoni) ja olla maksimissaan 65 kcal/100ml.

Kilpailussa saa käyttää maksimissaan 2 cl siirapeita/pyreitä ja sodavettä tulee käyttää vähintään 10 cl ja ainesosia saa olla yhteensä seitsemän (7).

Reseptit on ilmoitettava senttilitroina (cl), dasheinä, droppeina tai baarilusikallisina. Tämä sääntö ei koske long drinkkien pidentäjiä.
Resepti ilmoitetaan vain liitteenä olevaa reseptikaavaa käyttäen.
Reseptin viimeinen jättöpäivä on 4.3.2018 osoitteeseen: alina@fbsk.fi

Kilpailijan täytyy myös pitää presentaatio juomasta, sen terveysvaikutteista sekä kertoa tarina innovatiivisuuden takaa, tämä suoritetaan kilpailuaikana. (Kisa-aika lavalla on 10min)

Kilpailija tuo kilpailuun oman lasiston ja omat työvälineet ja raaka-aineet. . Mikäli tarvitset jotain baarityövälinettä, ilmoitathan siitä reseptin jättövaiheessa. Tarkemmat säännöt ja reseptikaava kilpailuun löytyvät sivulta www.fbsk.fi

Mikäli säännöistä on kysyttävää, otattehan yhteyttä:

Alina Laaksonen 0409377207 alina@fbsk.fi 

                      


COMPETITION TASK
Create a new non-alcoholic cocktail that respects 3 main requirements: the cocktail should be innovative, easy to prepare and have limited amount of calories (below 65kcla/100ml). These key requirements are in line with the new and modern lifestyle and follow current perspective on healthy nutrition by using low-calorie ingredients. The aim of the competition is to find new non- traditional cocktails that will be prepared in a new and innovative style. The creativity and innovation will be a key part of evaluation.
The preparation of the cocktail should be described in an easy way, also specifying what the innovative part of the particular cocktail is. We expect a description in a few sentences (min 15 words annotation).

Recipes entered into the contest must be original, must not have been published either in print or online and must comply with the character of a non-alcoholic drink. Contestant must use at least 10cl of mineral sparkling water in their recipe. The use of any other water or any liquid containing CO2 is not allowed.
The volume of the drink without ice addition must not exceed 25cl of liquid immediately after beverage preparation. The volume of melted ice, or the ice itself will not be considered in the volume of the drink. Any garnishes/decoration on the drink must be edible and should not have any identifiable emblem.
Caloric value of the final cocktail shall not exceed the limit of 65 kcal/100 ml. The competitor is required to show / demonstrate the calculation of caloric values with indications of the source.
It is allowed to use a maximum of 2 cl of any syrup in one cocktail. The maximum number of used ingredients in the recipe is 7.
It is allowed to use maximum 0,5 cl of ingredients that use alcohol as stabilizer (e.g. bitters or special herb mixtures).
The garnishes can be prepared in the preparation room. Contestant has 15 minutes in the preparation room and 8 minutes on stage.
The arrangement of the garnish on the drink must take place during the preparation of the drink itself.
All of the ingredients or products used in the preparation of the drink must be readily available in the shops of the EU.

The drink will be prepared in 5 portions.The competitor supplies the glasses for all 5 portions of the drink. Ingredients and products used in the drink aside from support members are supplied by the competitor himself/herself.

During the competition the contestant must be dressed in their guild’s uniform or in a bartender’s outfit.

CRITERIA OF EVALUATION
The evaluation procedures and point system of the IBA are moderated by the involvement of innovation condition.

In case of a tie, the highest number of innovation points decides the winner. If this still does not determine the winner, then the next criterion would be the overall impression highest number of points, then best design, then best technical work and finally the decision will be taken by a toss of the coin.


Kutsu vuosijuhlaan 5.3.2018
Kutsu FBSK ry:n vuosijuhlaan

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssamme kerhomme 64-vuotista taivalta ma 5.3.2018.

Aloitamme illan vieton kokoontumalla Hotelli Seurahuoneen Bar Socikseen klo 17.30, josta siirrymme yhteiskuljetuksella nauttimaan kolmen ruokalajin illallista ravintola Starteriin osoitteeseen Lapinlahdenkatu 16. 

Ilta jatkuu cocktailin merkeissä Starterissa puolille öin, jonka jälkeen yhteiskuljetus vie meidät jatkoille Helsingin keskustaan.

Pukukoodi on tumma puku.

Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään su 25.2. täyttämällä lomakkeen, joka löytyy osoitteesta https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3p1mBqqEy3Vt0SsVQ_uN0igaKGvDLcd7CSfRzx4Hg4etCQ/viewform?usp=sf_link

Linkki lomakkeeseen löytyy myös FBSK:n Facebook-sivuilta.

Vuosijuhlan illalliskortin hinta on 70 €. 

Pyydämme suorittamaan illalliskortin maksun viimeistään su 25.2.2018 FBSK Helsingin osastolle tilille FI11 2179 1800 0069 17. Laithan viitteeksi "Vuosijuhla/osallistujan nimi". Voit maksaa samalla useammankin henkilön, ilmoitathan silloin heidänkin nimensä viitekentässä, kiitos.

Hotellitarjoukset koodilla FBSK2018:

Hotelli Seurahuone Helsinki, Kaivokatu 12
- 126 € / 1-hengen huone / vrk 
- 141 € / 2-hengen huone / vrk

Cumulus City Kaisaniemi, Kaisaniemenkatu 7

- 85 € / 1-hengen huone / vrk 

- 100 € / 2-hengen huone / vrk

Huonehintoihin sisältyy runsas buffet-aamiainen, asiakassauna ja alv.

Varaukset sähköpostitse my.reservation@restelhotels.fi tai

puhelimitse 020 055 055  (0,17€ /puh + 0,81 €/min + pvm/mpm).

Sähköiset varaukset linkistä https://booking.restelhotels.fi/fi/index.html?hc=HELKAI,HELSEU&cin=02/03/2018&cout=03/03/2018&nr=1&na1=&nc1=&pins=N&flexi=N&pct=PROMOTION&pc=FBSK2018

Lisäkyselyt voi lähettää osoitteeseen vuosijuhla@fbsk.fi

Nähdään vuosijuhlassa!

Terveisin,

FBSK Helsingin Osasto

Sähköpostiongelmien vuoksi jo lähetettyihin ilmoittautumiset eivät ole tulleet perille, joten jos olet ilmoittautunut tehdaskierrokselle, ilmoittauduthan uudestaan osoiteeseen laitilantehdaskierros@fbsk.fi