Onnea Bar Bardemin Liisa Lindroos Diplomático Rum:n Artisans of Taste -kilpailun voitosta!
Diplomático Rumin Artisans of Taste -kilpailun finaali käytiin 1.11. Finalistit karsittiin etukäteen lähetettyjen reseptien pohjalta. Ennen kilpailua sai vapaasi osallistua myös Diplomático Rumin tuotekoulutukseen.
Liisa Lindroosin voittoresepti:
FLAVOURS FOR FUTURE PAST
4cl Diplomatico de familia
4cl pihlajanmarja-mustapippuri kordiaalia
Top up lanttulimonadilla
Rakenna juoma highball-lasiin collins-jääkuutiolla.Koristeeksi lanttusipsi ja pihlajanmarjamausteseos.
*Pihlajanmarja-mustapippuri kordiaali:
1l pihlajanmarjaa
2dl mustapippuria
1l vettä
500g sokeria
5g askorbiinihappo
10g sitruunahappo
Paahda mustapippurit kattilassa. Lisää tuoreet pihlajanmarjat ja paahda kunnes marjat irrottaneet mehua. Lisää vesi, sokeri ja hapot. Keitä kasaan noin 30min. Siivilöi Carita-liinan läpi.
*Lanttulimonadi:
1L vettä
2,5dl sokeria
500g lanttua
5g sitruunahappo
3g askorbiinihappo
5g suolaa
Leikkaa lanttu viipaleiksi. Keitä lanttuviipaleita sokerilla ja hapoilla maustetussa vedessä kunnes viipaleet ovat kypsiä. Lisää suola ja siivilöi lanttuviipaleet pois. Anna jäähtyä ja hiilihapota.
*Pihlajanmarjamausteseos;
Ota kordiaalista yli jäänyt marjamassa erikseen. Levitä massa ohueksi levyksi leivinpaperille. Kuivata uunissa kunnes koko levy on kuivunut ja rapea. Riko kuivunut marjalevy paloiksi ja hienonna pölyksi blenderissä. Mausta suolalla ja käytä lanttusipsien maustamiseen. Säilytä kuivassa.
*Lanttusipsit:Ota limonadista yli jääneet lanttuviipaleet ja pyöräytä veden kanssa pyreeksi blenderissä. Sekoita 150g pyrettä, 100g vettä ja 50g tapiokaa yhteen. Kypsennä seosta kattilassa kunnes koostumus muuttuu purkkamaiseksi. Levitä taikina ohueksi levyksi silpatille ja kuivata uunissa kunnes levy on kuivunut ja rapea. Rasvakeitä lanttulevyt ja mausta pihlajanmarjamausteseoksella. Säilytä kuivassa.